Upptäck unika platser och boenden i Sverige

För den som vill ut och upptäcka Sverige finns det fantastiska platser och boenden som erbjuder något för varje resenär och varje typ av resa. 

Att hitta rätt boende är en avgörande del av resan. Landet erbjuder ett rikt utbud av unika boenden, från stadens puls till lugna lantliga miljöer och vilda norrlandslandskap.

Boenden i storstadens pulserande hjärtaStockholm stad

Stockholm stad erbjuder en rik blandning av kultur, shopping och nöjen. Flera hotell i stadskärnan ger inte bara komfort utan också en upplevelse i sig.

Lydmar Hotel är perfekt för den som vill ha en lyxig, konstfylld miljö. Hotellet är känt för sin konstsamling och sin närhet till både Moderna Museet och Kungsträdgården, vilket gör det till ett utmärkt val för kulturälskare.

Hotell Skeppsholmen erbjuder en unik kombination av historisk charm och modern design, beläget på en grönskande mitt i staden. Här kan du njuta av promenader längs vattnet eller besöka närliggande museer som ArkDes och Moderna Museet.

Nobis Hotel och At Six erbjuder en elegant vistelse mitt i shoppingdistrikten, nära Stureplan och Drottninggatan. Dessa hotell är idealiska för de som vill kombinera exklusiv shopping med bekvämlighet och stil.

Downtown Camper by Scandic lockar de som söker en mer avslappnad och kreativ miljö, med närhet till både Gamla Stan och trendiga Södermalm. Hotellet erbjuder även aktiviteter som yoga och kajakpaddling direkt från hotellet.

Scandic Ariadne, Hotell för barnfamiljen
Om man är på besök i Stockholm och letar efter ett familjevänligt hotell kan vi rekommendera Scandic Ariadne på Gärdet. Det är ett av hotellkedjans mest lekfulla hotell. Hotellet har barnvänliga rätter, lekrum, tv med barnprogram, kritor och pyssel. På olika lov brukar det även anordnas tipspromenader och frågetävlingar. Det finns också tonårsrum. Hotellet är också hund vänligt.

Boenden i Stockholms skärgård

Stockholms skärgårdFör de som vill uppleva en kombination av puls och avkoppling, erbjuder boende Stockholms skärgård charmiga i närheten av både natur och aktiviteter.

Vaxholm, ofta kallad ”Skärgårdens huvudstad”, erbjuder en charmig blandning av mysiga hotell och Bed and Breakfasts, vilket gör det till en idealisk destination för dem som vill ha nära till både restauranger och båtturer ut i skärgården. Här kan du bo på Vaxholms Hotell, som erbjuder moderna bekvämligheter med fantastisk utsikt över vattnet, eller på Fredriksborg hotell, känt för sin historiska atmosfär och närhet till natursköna omgivningar. För en mer unik upplevelse, erbjuder Kastellet Bed & Breakfast en möjlighet att övernatta på en historisk fästning med panoramavyer över skärgården. I Vaxholm kan du också besöka den historiska Vaxholms Fästning från 1500-talet, promenera längs de pittoreska gatorna eller njuta av en glass i hamnen medan du betraktar båtlivet.

Sandhamn är känd för sitt livliga nattliv under sommarmånaderna och erbjuder en rad boendealternativ från lyxhotell till enklare vandrarhem. För en lyxig upplevelse kan du bo på Sandhamn seglarhotell, som erbjuder moderna faciliteter och fantastisk utsikt över hamnen, perfekt för seglingsentusiaster. Sandhamn värdshus erbjuder en mer traditionell skärgårdskänsla med sin historiska charm och genuina atmosfär. För de som söker en modern och stilfull vistelse finns Sands hotell, känt för sin eleganta design och närhet till både stranden och nattlivet. I Sandhamn kan du delta i seglingstävlingar, utforska de pittoreska gatorna eller bara njuta av solen på de vackra stränderna.

Möja erbjuder en avskild och idyllisk upplevelse med sina charmiga stugor och bed and breakfasts. Här kan du bo på Möja Värdshus, som erbjuder pittoreska rum med genuin skärgårdskänsla, eller på Sjömansro Bed & Breakfast, känt för sin hemtrevliga atmosfär och närhet till den omgivande naturen. Denna ö är perfekt för dig som vill cykla genom vackra landskap eller paddla kajak i det lugna vattnet. På Möja kan du dessutom njuta av lokala delikatesser på små, mysiga kaféer och restauranger, vilket ger en autentisk skärgårdsupplevelse.

Boenden med lantlig charm

Wirsbo Herrgård erbjuder charmigt boende i en historisk herrgårdsmiljö med anor från 1400-talet. Detta lantliga retreat är idealiskt för avkoppling med promenader i naturen och spa-behandlingar.

Krusenberg Herrgård, beläget vid en vacker sjö utanför Uppsala, erbjuder en lugn och historisk miljö med moderna bekvämligheter. Perfekt för en romantisk weekend eller en avkopplande semester på landet.

Nordlig Frid

Icehotel i Jukkasjärvi är en världskänd destination där gästerna kan uppleva unika isskulpturer och isrum. Hotellet erbjuder även möjlighet att se norrskenet och delta i vinteraktiviteter som hundspann och snöskovandring.

Treehotel i Harads erbjuder innovativa och designade trädhus mitt i den norrländska skogen. Detta boende är perfekt för naturälskare som söker en unik upplevelse med fantastisk utsikt och närhet till vandringsleder.