Mat, prat och kärlek på årets Vegomässa

2012-05-24

Foto: Fido, veganmage.se

I dag är det blott tio dagar kvar tills Djurrättsalliansen slår upp portarna för årets Vegomässa i Stockholm. Den 2 juni är det dags och platsen är Gamla tryckeriet i Alvik. Det blir en dag med burgare, tårtor, raw food, skor, filmer, föredrag, dejting, musik och magi. Ett femtiotal utställare är hittills klara och det blir som vanligt en mix av mat och andra veganska produkter. Det är hektiska dagar fram till målsnöret och Pinto tar en liten pratstund med Daniel Rolke, en av eldsjälarna bakom mässan.

 

 

 

Hej Daniel, hur går det inför mässan?
– Vi har fullt upp och Vegomässan närmar sig verkligen med stormsteg. Vi behöver fortfarande fler volontärer då mässan är större än någonsin men det hoppas vi löser sig de närmaste dagarna. Det är mycket förberedelser som faktiskt börjar bli klara nu och det känns skönt att vi är ett bra gäng som brinner för vegofrågor som genomför det här tillsammans.

Vad kan vi vänta oss den 2 juni?
– Det kommer att bli en helt otrolig dag för Vegosverige. Allt på hela mässan kommer att vara veganskt och vi kommer att ha en grill med burgare och korv, ett kafé med de mest otroliga bakverk man kan tänka sig och dessutom har Hermans en mässrestaurang. Vi har omkring 50 utställare som kommer och ett fullspäckat schema med föredrag och workshops och uppträdanden av bland annat Emil Jensen och Riku Koponen som vann Fenomen.

Vad blir det för nyheter i år?
– Vi har aldrig tidigare haft så många utställare som vi har på denna mässa så det blir en hel del nyheter på den fronten. Det amerikanska företaget Tofurky försöker lansera sina produkter i Norden och kommer med smakprover och produkter till försäljning. Utöver mat så har vi en hel del andra företag och ett av dem är ett företag som säljer erotiska leksaker med veganskt fakeläder. För första gången i Stockholm kommer vi också ha en utomhusdel med grillning.

Vad ser du mest fram emot under mässan?
– Svårt att välja för det finns så mycket men i matväg burgaren ”Heart attack”. Det är en dubbelburgare med ost, bacon och bearnaisesås. I utställarväg ser jag fram emot att kolla på alla produkter från Färg och Förändring och på scenen ser jag verkligen fram att emot att se Vegodejten och överväger att själv anmäla mig som tävlande. Vi söker fler singlar som vill delta!

Lycka till! Hoppas det går bra!
– Tack så mycket för det och vi ser fram emot att se Pinto Magasin på mässan och hoppas på solsken under den 2 juni.

 

www.vegomassan.org

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se