Fira jul med veganska lussekatter och choklad

2014-12-13

Booja-Boojas tryfflar och praliner går att hitta i välsorterade specialkostbutiker.

Sugen på nåt sött? Lugn, det finns massor med veganska godsaker som passar nu i juletider. Det är lite sent att beställa årets chokladjulkalendrar men de finns: Plamils och Moo Frees. Moo Free saluför också chokladtomtar. Plamils vanliga chokladkakor går att hitta i välsorterade matbutiker men framför allt i specialkostaffärer.

Lite enklare att hitta är Fazers Wienernougat. Det är en perfekt ask att ge bort. Det finns också en lång rad konventionella chokladkakemärken som är mjölkfria. Spana framför allt in mörk choklad i din vanliga butik så kommer du hitta det du söker. Och glöm för all del inte att leta upp en butik som säljer chokladkakan Vego med hasselnötter.

Lussekatter är svårare att hitta men Skogaholms saffransklipp finns i de flesta större butiker. I glutenfria frysdisken finns Frias och Nynäsbageriets lussekatter. Skogaholm saluför också pepparkaksbullar. Pepparkakor i allmänhet är ofta veganska och man behöver inte vända på särskilt många burkar för att hitta kakor utan smör.

Sist men inte minst vill vi pusha för tryffelasken från Vegan Bakery.

Svårt att hitta produkterna i din butik? Testa någon av nätbutikerna i vår lista:
Handla veganska matvaror på nätet

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se