Chokladfabriken: ”Våra bollar är inte veganska!”

2012-04-27

Vegokunderna börjar tröttna på de dubbla budskapen från Göteborgs Choklad & Karamellfabrik. Efter åratal av oklarheter, meddelas nu att de populära chokladbollarna inte är veganska. Senast för en månad sedan försökte Pinto reda ut saken en gång för alla, då det per telefon garanterades att ett helt vegetabiliskt margarin används. Men nu kommer ett nytt besked.
– Jag ber om ursäkt att våra kunder fått olika svar. Innan använde vi ett helt mjölkfritt smör men det gör vi alltså inte längre. Det smör vi använder innehåller vassle, säger Elsa Eliasson Svanvik, delägare.

Flera gånger har Göteborgs Choklad & Karamellfabrik ändrat sin information, vilket förvirrat både veganer och mjölkallergiker. Bland annat har Djurens Rätt i Göteborg gjort reklam för chokladbollarna, inklusive arraksbollar och gräddkolebollar, i sin vegofolder som nått tusentals konsumenter.

Pinto Magasin bestämde sig för att reda ut begreppen och hoppades på ett slutgiltigt svar, vilket alltså även det var felaktigt. Nu har läsare hört av sig och beskrivit sin besvikelse. Många undrar nu hur det ligger till med de bollar som levereras till veganska Kafé Braheparken i Jönköping.
– Kafé Braheparken har bollar som de specialbeställer, med ett helt mjölkfritt smör, säger Elsa Eliasson Svanvik.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se