Vegoteket fyller hela året med veganpizzor

2014-07-18

Pizza nummer 26: Rostade kikärter i curry och paprika, körsbärstomater, soltorkade tomater, mozzarella, Oatlys fraiche, pinjenötter, koriander och ruccola. Foto: Fido.

Det började som ett nyårslöfte. Ett nyårslöfte som faktiskt går att hålla. Vegoteketbloggaren Fido bestämde sig för att baka 52 pizzor och nu har projektet passerat halvtid.
– I stället för ett löfte som innebar att jag skulle vara duktig och ordentlig, valde jag ett som kändes syndigt och kul. Jag längtar redan till nästa år då jag ska anta en ny last, säger Fido.

Veganbloggen Vegoteket vann Matbloggspriset i kategorin Årets design 2013. Vegoteket drivs av Fido och Johanna som bloggar om produkter, restauranger och resor och så klart mängder med recept på godsaker, frukost, sallader och middagar. Fidos stora projekt för 2014 är en ny pizza varje vecka. Det går inte missa att Fido älskar pizza.

Är det svårt att komma på nya pålägg varje vecka?

– Nä, faktiskt inte. Ofta utgår jag ifrån vad som finns hemma, ibland rådfrågar jag mitt geni till flickvän och någon enstaka gång har jag sneglat efter inspiration på den lokala pizzerian. Jag har i alla fall kommit fram till att jag inte kan tröttna på pizza. Vissa veckor har jag ätit två stycken, en ute och en hemma. Ibland blir jag sugen på att starta en pizzeria vid namn 52 veganpizzor. Endast en pizza på menyn men som varierar från vecka till vecka.

Vilken pizza är din favorit hittills och vilken blev mindre lyckad?

– Den som hittills har varit minst kul var nog vecka 8, då jag för första gången i mitt liv, jo det är sant, åt en calzone. Fylld med tomatsås, mozzarella och rökt örttofu. Det kändes mest som att äta en gegga. Den snyggaste är nog F!-pizzan men chi chi-bitar som badade i mängder av majonnäs var kul i ungefär en slice. Men fin var den! Annars har jag många favoriter, till exempel nummer 12 med tempehköttbullar i tomatsås, mozzarella och basilika. Eller nummer 10 med hemmagjord nutella, blandade bär och riven vit choklad.

Vegotekets hemsida
Vegoteket på Facebook

Sugen på mer pizza?
Spana in Pintos lista över pizzor i hela landet!


Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se