Vegoforum vill samtala om veganmat

2016-03-04

I morgon, lördagen den 5 mars, är det dags för femte upplagan av Vegoforum i Stockholm och temat i år är ”Vego var dag”.
– Med den lilla ordleken ”Vego var dag” har vi i år fokus på det vardagliga vegolivet och hur vi får fler att välja vego varje dag, säger Sanna Ekedahl från arrangörsgruppen.

Vegoforum, som arrangeras av föreningen Svensk mat- och miljöinformation tillsammans med ABF Stockholm, är en dag för samtal och inspiration. På programmet finns ett 15-tal punkter, bland annat kommer etologen Lena Lindström från Djurens Rätt att prata om djuren i djurindustrin, nutritionisten Pernilla Berg berättar om den mytomspunna sojabönan och det arrangeras en workshop för icke-vita i djurrättsrörelsen.

Sanna Ekedahl kommer har fullt upp under dagen men det kan finnas luckor för att själv hinna lyssna.

– Jag hoppas verkligen jag hinner gå på forskaren Patricia Lorenzonis föredrag om det blodkantade, konfliktfyllda läget i det brasilianska jordbruket och dess koppling till svensk konsumtion – ett tema vi velat få in sen första Vegoforum för fem år sedan.

Även om Vegoforum inte är en matmässa i klassisk mening, kommer det givetvis finnas utställare som exempelvis Vegusto och Ultuna Mejeri.

– På menyn kommer finnas värmande soppa, mustig gryta, matig sallad, lyxiga mackor och kryddiga wraps. Vi vet ännu inte vad fantastiska kakboksförfattaren Karolina Tegelaar kokar ihop. Den som kommer den 5 mars får se, säger Sanna Ekedahl.

Hela programmet och alla utställare finns på Vegoforums hemsida: vegoforum.se

När: Lördagen den 5 mars kl 10-16.
Var: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm.
Entré: Valfri summa.

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se