Veggo hjälper hungriga veganer att hitta rätt

2014-03-31

Janne Kemi, skaparen av appen Veggo. Foto: Sofia Lidenhed.

Att flytta från vegovänliga Göteborg till det lite vegoglesare Borås, gav Janne Kemi en idé. Han skapade en app för mobiltelefoner med tips på restauranger och butiker som erbjuder vegetarisk och vegansk mat.
– Jag hade som ny i stan svårt att hitta schysta ställen att käka på. Jag är ofta ute och reser och det roligaste är att hitta och prova på mat när man kommer till nya platser, säger Janne Kemi.

Janne Kemi har en bakgrund inom restaurangbranschen. Han drev tidigare det vegetariska kaféet Sinnet i Göteborg. Sedan flytten till Borås uppstod ett önskemål om större tillgänglighet. Som kodare föll valet på att skapa den egna appen Veggo, som täcker in både Sverige och utomlands.

– Det mesta av innehållet i appen är tips från användare som skickar sina favoritställen till oss och som vi sen lägger till. I den nya versionen har vi börjat med att samla ihop recept också. Det är en funktion många användare har frågat efter så nu ska vi bara laga och skriva om en massa mat också, säger Janne Kemi.

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se