Vegankorven i försäljning före sommaren

2012-02-14Pressbyråns och 7-Elevens nya test av vegankorvsförsäljning har uppmärksammats stort i veganbloggar och i sociala forum under det senaste dygnet.
– Det var så otroligt lyckat i förra testet. Vi hann aldrig se vad som hände egentligen. Nu ska vi testa olika korvar och undersöka om vi får in några klagomål angående att de grillas på samma rullgrill som de vanliga korvarna, säger produktchefen Lars Arvidsson.

Lars Arvidsson är märkbart road av veganernas entusiasm inför korvtestet på 7-Eleven och Pressbyrån. Redan vid sju i morse efterfrågades korven av hängivna veganer.
– Vi kommer testa korven nu i två veckor på olika platser i Stockholm, Göteborg och Malmö. Sedan får vi se vad vi bestämmer oss för. Intentionen är att korven ska finnas till försäljning före sommaren men eventuellt bara i vissa butiker.

Pressbyrån och 7-Eleven måste nu fatta ett nytt policybeslut. Principen har tidigare varit att samma korvar ska säljas i alla butiker men när det gäller vegankorven, finns en oro att den inte kommer sälja på alla platser i landet.
– Om det alltid ska finnas en vegankorv på grillen och den inte säljer, skulle den kosta 50 kronor. Det kommer förmodligen bli så att det är upp till varje köpman att bestämma om han eller hon ska sälja den eller inte, säger Lars Arvidsson.

I sociala forum har det framkommit klagomål på att alla butiker i testet inte levererat som tänkt men Lars Arvidsson har ingen omedelbar förklaring, annat än att han ska höra sig för närmare vad som hänt. Många undrar också varför man väljer att sälja Fry´s korv på 7-Eleven på Järntorget i Göteborg, när man redan testat den under hösten. Anledningen är att man testar olika korvar från Fry, enligt Lars Arvidsson.

Läs också:
Nytt korvtest på 7-Eleven och Pressbyrån

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se