Vegabond: Terre à Terre i Brighton

2011-11-06

Brighton är lycka, en stad full med vegansk mat. Frukost, brunch, snabbmat, pubmat, fika, gourmerestauranger – Brighton har allt. Kronjuvelen är Terre à Terre, en mysig vegetarisk restaurang med himmelska smakkombinationer. Här erbjuds spännande förrätter, avancerade varmrätter och lyxiga efterrätter.

Många av rätterna är veganska eller kan fås veganska. Inspirationen kommer från världens alla hörn med olika tillbehör, kryddor och ingredienser. Mina favoriter är de Asien-inspirerade rätterna, som den kalla nudel- och tofusalladen med smaker av miso, ingefära, wasabi och mirin. Allt ackompanjerat med ekologiska viner som lyfter upplevelsen till salighet. Alla regler om vett och etikett bryts när man slickar av tallriken till sista droppen. Terre à Terre är beroendeframkallande, med smaker som gör att man vill återvända dagen efter.

Menyn varierar. Vid besöket gick sällskapet loss på doughnutstavar med chokladdipp och vodkamarinerad frukt samt en kaka serverad med amarettoglass och apelsindoftande te. Att avrunda kvällen med en espresso, gör man mest för att dra ut på kvällen, låta välbehaget leva vidare och för att samla mod till att gå ut i köket och krama kocken. Det senare blev aldrig av men minnet av besöket lever kvar och längtan att återvända växer för varje dag.

 

Terre à Terres hemsida hittar du här:
www.terreaterre.co.uk

 

 

Mattias Luks
mattias@pintomagasin.se