Varför skriver Pinto om vegansk mat?

2011-09-02

Foto: Hendrik Zeitler

Veganmat är kanske främmande för en del men för oss på Pinto är veganmat helt enkelt mat. Det kan vara husman, tacos, thai, indiskt, korv med mos, raw food och…ja, allt som vem som helst äter.

Veganmat är mat utan animaliska ingredienser men är för den skull ingen kulinarisk inriktning. Det är det som Pinto vill visa, genom att skriva om allt från senaste sojaosten till hur man kan tillaga svartrötter.

Man måste inte vara vegan eller vegetarian för att uppskatta Pinto. Faktum är att alla kan äta veganmat och tänker man lite extra på djuren, på sin egen hälsa och på miljön, är veganmat utan tvekan värt att testa.

Pinto vilar på en djurrättslig grund. Vi anser att grisar, kor, kycklingar och fiskar har rätt att leva för sin egen skull, eftersom de kan känna smärta och glädje precis som vi. Det är ingen skillnad på den hund vi älskar dyrt och på den gris som vi äter upp. Människan klarar sig gott på vegetabilier och dessutom sparar vi på jordens resurser, genom att sluta utfodra djuren med den mat som vi själva skulle kunna äta.

Pinto Magasin vill bidra till en djurvänligare värld. Vi hoppas att våra läsare också blir sugna på det.

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se