Välkommen till en helt ny sajt om vegomat!

2011-09-02

Foto: Hendrik Zeitler

Nu är det premiär för landets första veganska mattidning, Pinto Magasin. Pinto Magasin kommer bevaka allt som händer i vegovärlden, genom nyheter, matreportage, produkt– och restaurangtips och gästkrönikörer.
– Det finns mängder av veganbloggar men ingen riktig nyhetssajt. Det känns riktigt kul att fylla det här tomrummet. Veganmat angår alla, säger Mattias Luks, från Pinto Magasin.


Idén har funnits länge. Efter att ha drivit olika konsumentguider på nätet i närmare 15 år, bestämde sig Jenny Luks och Mattias Luks för att satsa på en riktig webbtidning.
– I dag får man surfa runt bra länge för att få all information man behöver om veganmat. En sida skriver om en ny produkt och en annan om en ny restaurang. På Pinto kommer allt finnas samlat, säger Mattias Luks.

På Pinto Magasin står nyheterna i fokus men det blir också en hel del matinspiration, gästkockar som presenterar sina bästa recept och resetipset Vegabond.
– Jag har varit ute och rest en del i främst Europa och ätit mig igenom en och annan stad, säger Mattias Luks. Jag kommer plocka ut mina bästa tips och hoppas att det blir en inspiration för andra i transit.

 

Namn: Mattias Luks
Favoritmat: Husmanskost.
Bästa godsaken:
Porter!
Favoritprodukt: Tofuline-glass. Har räddat många fredagsfikan.
Bästa veganstaden: Jämnt skägg mellan Berlin och Brighton.
Favoritrestaurang: Viasko i Berlin är mysigt och har väldigt bra mat.

 

Namn: Jenny Luks
Favoritmat: Sojafärssås och spagetti
Bästa godsaken: Prinsesstårta
Favoritprodukt: Tofu Wiener. Jag äter dem på längden och tvären.
Bästa veganstaden: Malmö regerar i Sverige.
Favoritrestaurang: Terre à terre i Brighton.

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se