Två nya företag får Djurens Rätts märkning

2014-01-16

FRYS´s produkter är alla veganska.

FRY’s och Matmagasinet Vego är de senaste företagen att marknadsföra sina produkter med Djurens Rätts märkning ”100 % VEGANSKT®.”.
– Det är glädjande att Fry’s Family och Matmagasinet Vego vill marknadsföra sig med vår veganska märkning. Fry’s har väldigt bra och goda produkter som gör den vegetariska och veganska matlagningen oerhört mycket roligare. Och det är fantastiskt att vi äntligen får en mattidning i Sverige som är vegansk och dessutom supersnygg, säger Gabriella Terneborg, ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt.

Vego har premiär den 23 januari.

Märkningen ”100 % VEGANSKT®. Godkänd av Djurens Rätt” instiftades förra året och omfattar nu fyra företag: Veggi, Trigotté, FRY’s och Matmagasinet Vego. Märkningen är efterlängtad men det tar tid att etablera den, enligt Gabriella Terneborg.

– Det går bra men är svårare än vad jag hade tänkt. Vi jobbar på och har flera intresserade företag som vi hoppas på. Det är viktigt att konsumenter hör av sig till olika företag och frågar om märkningen så att företagen får upp ögonen för att det finns en efterfrågan.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se