Tre vegofrågor till: Linda Sundblad

2011-09-02

Foto: Hendrik Zeitler

Musikern och artisten Linda Sundblad är vegetarian sedan länge. Hon gillar chokladmoussen i San Diego och barbequekvällarna på Hermans i Stockholm. Hon tycker det är kul att gå in på köttrestauranger och fråga efter vegomat. Pinto haffar henne för tre vegofrågor.

Gillar du att laga veganmat?
– Ja, jag ju vegetarian men jag tycker det är roligt att laga djurfritt. Jag gör gärna pajer med äggersättning, sojagrädde och sojaost. Folk rynkar ofta på näsan när jag berättar att jag är vegetarian men jag brukar säga att man kan äta precis som vanligt, bara man byter ut köttet mot ett vegoalternativ. Jag äter korv stroganoff eller köttbullar med brunsås och lingon, som alla andra.

Har du nåt schysst favorittips?
– I San Diego, där jag bodde tidigare, finns en butik som heter Peoples Market. Det är två våningar med bara vegetarisk och ekologisk mat. De har jättekylar med olika tofusorter och på andra våningen finns en vegandeli som är helt fantastisk. Deras veganska chokladmousse är så jädra god!

Vart går du helst ut och äter i Stockholm?
– Hermans på Söder äter jag gärna på. De har barbeque i trädgården på sommaren. Yogayama på Östermalm har jättefin rödbetssoppa. Och jag älskar thaimat med rejäla tofubitar. Och så tänkte jag besöka den trendiga restaurangen Djuret, som är en riktig köttrestaurang. Det är roligt att bara gå in och säga: ”Hej, jag är vegetarian!”, bara för att se vad som händer.

 

Ocean Beach People’s Organic Foods Market, San Diego
obpeoplesfood.coop

Hermans, Stockholm
hermans.se

Yogayama, Stockholm
yogayama.se

Är du modig? Testa Djuret du också!
djuret.se


Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se