Tre vegofrågor till: Adam Tensta

2011-10-03

Foto: Sara Ringström

Adam Tensta är hiphop-musikern som käkar veganskt och vegetariskt. Pinto tar ett snack med honom för att spana in vad som slinker ner, hemma i Stockholm och ute på turnéer. Det visar sig vara indisk mat som gäller för tillfället, när det blir ont om tid att laga själv.

 

 

 

Hej Adam! Har du något skönt tips på mat som du gillar att laga eller äta ute?

– Jag hinner tyvärr inte laga så mycket mat som jag borde då mina dagar ofta är väldigt oförutsägbara men just nu är jag inne i en indisk matperiod.

Vad har du för favoritrestaurang och vad gillar du att käka där?

– Jag diggar verkligen maten på Seyhmus vid Hornstull i Stockholm. Rätterna är mångsidiga och soppan är magisk, i synnerhet linssoppan. Dessutom så serverar dom en killer ingefäradryck som jag inte kan vara utan.

Finns det nån kul anekdot att berätta från någon av dina turnéer?

– Jag kan väl berätta att Norge och Finland ligger längst ner på listan gällande vegansk och vegetarisk kost. Av alla länder som jag varit och turnerat i så är våra grannländer allra sämst faktiskt. Jag kan inte förstå varför matkulturen där skiljer sig så mycket från exempelvis Danmarks. De borde verkligen vara mer ”utvecklade” än vad de är. Högst upp på samma lista ligger USA och i synnerhet San Fransisco där det bjöds på ett imponerande sortiment av vegansk kost.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se