Tex Mex Tapas i stället för tacos på fredag

2011-10-03



Plötsligt fanns den bara där: Santa Marias nya tapasserie. Den glupska Pinto-redaktionen som börjat tröttna på tacos men ändå gillar plockmat, var så klart tvungen att testa. Det blev en färgsprakande festkväll med ädelostjalapeños, chorizofyllda quesadillas och tångkaviartäckta quadritos.

I Santa Marias nya satsning på Tex Mex Tapas, finns en hel del veganskt att undersöka. Pinto har testat bröd, snacks, toppings och kryddmix, tillsammans med nyheter från Tofutti: Cream cheese med oliver och färdigriven mozzarella.

 

 

Pintos tapasmeny

Varma quesadillas med Astrid & Apornas chorizokorv och riven mozzarella

Quadritos med Tofuttis olivost, Domsteins tångkaviar och färsk koriander

Chorizo-munsbitar med Escabeche-topping

Jalapeños med Tofulines ädelost, oliver och Bacos*

Majskolvar med Carlshamns margarin smaksatt med Tapas Spice Mix

Tillbehör: Mango Mojo, avocado, oliver, friska minitomater och ett gott glas rött


* Bacos är ett slags torkade vegobaconbitar

 


 

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se