Plötsligt fanns den bara där: Santa Marias nya tapasserie. Den glupska Pinto-redaktionen som börjat tröttna på tacos men ändå gillar plockmat, var så klart tvungen att testa. Det blev en färgsprakande festkväll med ädelostjalapeños, chorizofyllda quesadillas och tångkaviartäckta quadritos.
I Santa Marias nya satsning på Tex Mex Tapas, finns en hel del veganskt att undersöka. Pinto har testat bröd, snacks, toppings och kryddmix, tillsammans med nyheter från Tofutti: Cream cheese med oliver och färdigriven mozzarella.
Pintos tapasmeny
Varma quesadillas med Astrid & Apornas chorizokorv och riven mozzarella
Quadritos med Tofuttis olivost, Domsteins tångkaviar och färsk koriander
Chorizo-munsbitar med Escabeche-topping
Jalapeños med Tofulines ädelost, oliver och Bacos*
Majskolvar med Carlshamns margarin smaksatt med Tapas Spice Mix
Tillbehör: Mango Mojo, avocado, oliver, friska minitomater och ett gott glas rött
* Bacos är ett slags torkade vegobaconbitar
Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se