Teese kittlar på Sveriges pizzor

2011-09-02


Efter många år med Bute Islands puckost, börjar marknaden för veganska ostar lossna ordentligt i Sverige. Nu lanseras sojaosten Teese. Det är näringsfysiologen Pernilla Berg som tagit in osten till sin webbshop Veganlife.

Det är det alla veganer och mjölkallergiker drömmer om: En ost med bra smältförmåga. Sojaosten Teese, som tillverkas i USA av Chicago Soydiary, kan förvaras i rumstemperatur och passar därför perfekt för en webbshop.
–  Det är inte lätt att hitta en veganost som kan förvaras i rumstemperatur och som dessutom är god. Teeseosten smälter och blir trådig precis som vanlig ost. De flesta allätare brukar tycka om den också, speciellt mozarellaosten., säger Pernilla Berg.

Än så länge är Veganlife ensamma om att ta in Teese i Sverige. Förutom smakerna Cheddar och Mozarella, kommer man också att ta in Teese Nachosås och efterlängtade produkter som marshmallowpulver och marängpulver. I webbshopen trängs både vanliga och ovanliga produkter som mjölk, grädde, sojaprotein, tempeh och vegansk fudge.
– Jag startade Veganlife för att avdramatisera veganismen och göra lite udda veganprodukter mer tillgängliga i Sverige, säger Pernilla Berg.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se