Tack för ett fantastiskt och spännande Pinto-år!

2012-09-03

Pinto presenterar sig på Bra Mat-Mässan i Göteborg 2011. Foto: Hendrik Zeitler.

I dag är det exakt ett år sedan Pinto Magasin såg dagens ljus, på Bra Mat-Mässan i Göteborg. Pinto-redaktionen vill tacka alla som hjälpt oss, stöttat oss, uppmuntrat oss och framför allt läst oss under vårt första levnadsår. Det har varit en rolig, jobbig och intressant resa.

Idéen till Pinto Magasin väcktes för två år sedan. Fast egentligen ännu tidigare. Redan 1998 startade jag min första matsajt: Mickelinas vegansida. Under min journalistutbildning sände jag djurrättsmagasinet Hot Dog i Norrköpings närradio och 2006 presenterade jag restaurangsajten Vegan Göteborg. Så det här med att göra tidning, det har jag drömt om länge.

Mattias och jag såg ett tomrum på nyhetsfronten. Det florerade mängder med bloggar och forum men inget riktigt bra, samlat grepp kring vegansk rapportering, dessutom i tidningsform, med riktiga intervjuer och faktakoll.

Med hjälp av webbdesignern Ronnie Persson, fotografen Hendrik Zeitler och ekonomen Ida Ahlström blev det till sist ett företag och en tidning, med premiär den 3 september förra året. Jag bockar och bugar för alla som följt oss under året.

Slutligen vill jag tacka min pappa Percy, som gick bort i somras, för att du en gång i tiden lärde mig att man ska vara snäll mot djur.

 

Spana in vår 1-årstävling, där du kan vinna en entrébiljett till Bra Mat:
Pinto Magasin 1 år: Tävla om biljett till Bra Mat!

 

Varma och vegovänliga hälsningar till er alla!

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se