Sydsvenskan.se sänder veganska Mat i Munnen

2013-10-16

Mat i Munnens redaktion: Olle Enqvist, Björn Gadd och Thereza Franzén.

Matprogrammet Mat i Munnen har säsongspremiär på fredag morgon. Men inte bara på sin egen Vimeokanal, utan även på Sydsvenskan.se.
– Vi har själva hela tiden trott på vårt program och funderat över varför det inte finns några andra vegetariska matprogram. Därför är vi glada att Sydsvenskan plockat upp oss. Det gör så klart att vi kommer nå ut till många fler. Förhoppningsvis kommer de som tittar tycka att den gröna maten är precis lika spännande som vi gör, säger Björn Gadd, programledare och redaktör.

Skånebaserade matprogrammet Mat i Munnen hade premiär i våras. I den nya säsongen ligger fokus mer på matlagning och nedslag direkt där maten odlas eller tillagas. Det är mindre snack och mer action, uppger redaktionen.

– Malmö och Skåne är verkligen ett paradis för den som är matintresserad. Utbudet av restauranger, matproducenter och odlare är jättestort och det är lyxigt att kunna plocka russinen ur kakan och ta med de allra bästa och mest vegovänliga av dem i vårt program, säger Björn Gadd.

Allt i Mat i Munnen är veganskt men i stället för att basunera ut begreppet, får innehållet i programmet tala för sig självt.

– I första programmet lär vi oss göra dumplings på skånska. Vi får också veta lite mer om mjölksyrning. Några av råvarorna som vi gör till ljuvlig mat är svartkål, tofu, nypon, jordärtskockor och så klart äpplet Ingrid Marie, säger Björn Gadd.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se