Sveriges första veganska glassbok släpps i dag

2013-09-23

Foto: Linus Hallsénius.

I dag släpps den helt veganska glassboken GLASS ÅT ALLA!. Bakom boken står matbloggarna Johan Lundgren, Sofia Dahlén, Karolina Tegelaar, Rasmus Klockljung och Fredrik Åslund. Alla recept i kokboken är naturligt fria från mjölk och ägg och innehåller allt från klassiker som choklad och smörkola till smakexperiment som grönkål och morot. Utgivningen är ett samarbete med Djurens Rätt.
– Vi är jätteglada att få ge ut Sveriges första veganska glassbok och är stolta över att kunna presentera recept som är lika nyskapande som de är ljuvliga, säger Gabriella Terneborg, ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt.

GLASS ÅT ALLA! kommer att säljas i Djurens Rätts Webbshop från och med i dag och genom de stora litteraturbutikerna online. Allt överskott går till Djurens Rätts verksamhet.
– Glassmaskiner finns i vart och varannat hem nu för tiden och vi hoppas att den här boken kan inspirera alla till att laga godare, roligare och inte minst snällare glass. Vi har alla känt av ett uppsving i intresset för helvegetarisk matlagning och tvivlar inte på att det även gäller suget efter desserter, skriver författarna i sitt pressmeddelande.

Om författarna:

Johan Lundgren
Gaashud

Sofia Dahlén
Räkfrossa

Karolina Tegelaar
Kakboken

Rasmus Klockljung
Vegologi

Fredrik Åslund
Glass Mot Glass

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se