Stockholm bjuder in till två dagar av visioner

2016-11-02

Anamma på förra årets Vegovision i Göteborg. Foto: Jenny Luks.

Nu kommer Djurens Rätts mässa Vegovision till Stockholm. I två dagar, 5-6 november, samsas mat, skor, smink, böcker och mycket mer på Münchenbryggeriet på Södermalm. Stora aktörer som City Gross och Planti finns på plats, bredvid mindre företag som Veganlife och Veggoköket.

Komikern Kristoffer Appelquist är konferencier på scenen i mässhallen och på programmet finns en rad föredrag och panelsamtal. Mat serveras i den veganska restaurangen The Plant, i foodtrucksen Vegan Schmegan och Vegan Soul Train, samt i kaféet Delivore, som står för fikat.

Pinto Magasin pratar med Moa Richter Hagert, kommunikationsansvarig på Djurens Rätt.

Snart är det dags för Stockholms första Vegovision. Vad kan besökarna se fram emot?

– Det kommer att bli ett myller av god mat, spännande föreläsningar, workshops och utställare. Listan på utställare växer för varje vecka och det är både stora och små företag. Vi har allt ifrån Oatly, Oumph! och Ica, till Ultuna mejeri. Vi har valt att bara jobba med dem som vi själva tycker har ett riktigt schyst utbud.

Moa Richter Hagert. Foto: Kim-Evert Olofsson.

Vilken mat ser du mest fram emot att testa?

– Det kommer finnas så mycket gott så det är svårt att välja, men jag ser nog mest fram emot att springa runt och provsmaka alla nya grejer som våra utställare bjuder på. Jag vet att en av våra större utställare, City Gross, släpper helt nya produkter under eget varumärke på mässan och det ser jag verkligen fram emot att prova.

Vegovision

5 november kl 10-18
6 november kl 10-17

Münchenbryggeriet
Torkel Knutssonsgatan 2
Stockholm

vegovision.se

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se