Skralt utbud av grön mat på Mitt Kök-mässan

2011-11-15

Frukt och bröd men inga veganostar. Foto: Stockholmsmässan

30 000 besökare, över 200 utställare och väldigt, väldigt lite vegomat. Det är summan av Mitt Kök-mässan, som huserade på Stockholmsmässan i helgen. Pintos redaktion testade en uppsjö av marmelader och saknade mer utstuderade vegoprodukter.

Gillar man tomatchutney, kråkbärssaft, olivolja och vin, har man kommit rätt. Nordens största matmässa bjöd inte på några häpnadsväckande vegonyheter, utan veganer och vegetarianer fick mätta magen med rader av marmelader och torkade bär. Pintos redaktion hade gärna sett mer grönsaker och baljväxter på mässan men fick nöja sig med att shoppa marknadsnougat och rotfruktschips. Den stora behållningen var smakproverna av Pataks heta kikärtscurry – den enda tillagade vegetariska maten på Mitt Kök-mässan.

Vegogrossisten Biofood gick dock att finna i mässhallen intill, där Allt om hälsan arrangerades under samma tak. Utbudet präglades dock inte av sojakorvar och tofu, utan av bär och drycker. De enda utpräglade veganprodukterna bjöd Yosa på, med sin havreyoghurt, och utanför mässan stod nya företaget Gröna Kassen och delade ut flyers och ingav hopp om en lite grönare framtid.

 

Foto: Stockholmsmässan

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se