Rusning efter 7-Elevens vegankorv

2011-09-26

Fry-korven levereras av Ahlström Factory.

Det var i torsdags natt som Pinto Magasin åt vegankorvar på 7-Eleven i Göteborg. Efter det har stans veganer vallfärdat för att stödköpa korvar, i förhoppning om att testet ska falla väl ut.
– En kund ville köpa tio korvar men vi hade bara nio på grillen, säger Linda Petersson, köpman.

Intresset för 7-Elevens nya vegankorvar har varit kolossalt. Testet, som ska undersöka efterfrågan, har utan tvekan varit positivt. Linda Petersson, som är köpman för den utvalda butiken på Järntorget, är överraskad.
– Det har gått fantastiskt bra. Nästan för bra! Vi har fått beställa specialleverenser två gånger under helgen. I dag fick vi in ytterligare 240 korvar.

Facebook-eventet Bevara vegankorven har 600 deltagare och landets veganer ser med spänning på hur Göteborgarna sköter sig. Finns det stor efterfrågan kan vegankorv komma att säljas i landets 7-Eleven-butiker och även Pressbyråer.
– Någon form av vegankorv kommer det troligtvis att bli. Sedan vet vi inte exakt vilken sort det blir, säger Linda Petersson.

Att veganer inte alltid är så kräsna, har blivit tydligt. Att det över huvud taget finns en vegankorv verkar vara mer intressant än smak och utseende, enligt Linda Petersson.
– Ingen har kommenterat hur korven smakar. De köper den och går. Jag tycker inte den ser så spännande ut men veganer är kanske vana vid att korvar ser ut så här.

En del av testet går ut på att undersöka vad veganer har för inställning till att korvarna steks på samma rullgrill som de vanliga korvarna.
– Vi har en egen plats för vegankorvarna på grillen och de rullas inte mot de andra korvarna och vi har en egen tång. När vi frågat kunderna hur de ser på det, är det ingen som har brytt sig. Huvudsaken är att det finns vegankorv, säger Linda Petersson.

Läs också:
7-Eleven testsäljer vegankorv i Göteborg

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se