Pinto Magasin säger farväl efter sex år

2017-04-03

Påskmiddag. Foto: Jenny Luks.

I dag har vi på Pinto Magasin en tråkig nyhet till alla våra läsare: Pinto Magasin går i graven. Pinto Magasin startade 2011, då vi såg ett stort behov av en sajt med veganska nyheter. Vår ambition på Pinto har alltid varit att leverera fakta på ett så objektivt sätt som möjligt. Vi ville skilja ut oss från bloggkulturen och aldrig spekulera eller ha åsikter. På så sätt har Pinto varit en unik röst i veganvärlden, men nu vill vi gå vidare till nya uppdrag.

Vi på Pinto har hela tiden arbetat ideellt med sajten. Det har varit tidskrävande men väldigt roligt. Vår främsta styrka har varit att läsare kunnat vända sig till Pinto Magasin och hitta källgranskad fakta. Det journalistiska uppdraget har stått i centrum.

Av samma anledning måste vi nu gå vidare. En av oss har fått nya uppdrag som tyvärr gör att Pinto inte hinns med på det sätt vi skulle önska. Att inte vara först med nyheter och att inte hinna skriva om allt som händer, gör att Pinto inte längre kan vara den sajt som vi vill att den ska vara.

Det har varit en fantastisk tid för oss. Vi har fått oändligt fin respons från våra läsare och vi har fått vara med och se hur inställningen till vegansk mat har förändrats radikalt under de här sex åren. Vi minns när vi skrev om SJ, som vägrade satsa på vegansk mat i bistron. I dag är det självklart med både trerätters och wrap.

Vi har skrivit om när Max tog bort falafelburgaren på grund av för liten efterfrågan. I dag känner alla till hur Max utvecklat sitt veganska utbud. Alla stora livsmedelsföretag har satsat på egna veganska produktserier. Alla vill ha ett vegandiplom att hänga på väggen.

Med det sagt känner vi på Pinto att vi lämnar vår sajt bakom oss, men vi lämnar inte våra ambitioner att vara med och förändra. Jenny kommer fortsätta jobba som matskribent och Mattias hjälper fortfarande till med ovärderlig research. Och det finns alltid en chans att Pinto Magasin kommer återuppstå, om mer tid finns i framtiden. Vi kommer aldrig helt och hållet att släppa ifrån oss Pinto.

Tack för alla delningar och lajks! Vi minns särskilt vår mest lästa artikel, när vi släppte listan över vilka 7-Eleven som skulle börja sälja vegansk korv.

/Jenny och Mattias

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se