Pinto bjuder på raw tacos i romansalladsblad

2015-01-22

Foto: Jenny Luks.

Fredagstacos med sojafärs, bönor och salsa har du kanske testat men varför inte variera med en raw food-version? Mixade nötter kan bli en trevlig färs att servera i fräscha romansalladsblad. En härligt kletig tacoskväll, precis som vanligt. Självklart går det bra att komplettera med en guacamole på avokados och en krämig vegansk crème fraîche.

Ingredienser:

Färs:
3 dl blötlagda nötter, t ex hälften valnöt och hälften pistage
1 morot
2 tsk japansk sojasås
1/2 påse tacokrydda
1/2 lime
1 kruka färsk koriander

Dipp:
2 dl blödlagda macadamianötter
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 tsk dill
1 tsk oregano
1 tsk basilika
2 tsk chipotlepasta
1/2 lime
salt

Till servering:
Romansalladsblad som tacoskal
Tomat, gurka, paprika, lök och dina andra favoritgrönsaker
Guacamole

Så här gör du:

Färs:

  • Mixa nötterna och moroten till en finfördelat färs.
  • Blanda färsen med sojasås, tacokrydda, pressad lime och koriander.
  • Låt stå och vila till sig i minst 30 minuter före servering.

Dipp:

  • Mixa alla ingredienserna till en krämig dipp.
  • Tillsätt eventuellt mer olja beroende på önskad konsistens.
  • Smaka av med resten av limen och lite salt.

Tips:

Färsen kan varieras med olika sorters nötter eller med hälften mandel.
Även dippen kan göras på din favoritnöt, till exempel cashewnöt.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se