Fredagstacos med sojafärs, bönor och salsa har du kanske testat men varför inte variera med en raw food-version? Mixade nötter kan bli en trevlig färs att servera i fräscha romansalladsblad. En härligt kletig tacoskväll, precis som vanligt. Självklart går det bra att komplettera med en guacamole på avokados och en krämig vegansk crème fraîche.
Ingredienser:
Färs:
3 dl blötlagda nötter, t ex hälften valnöt och hälften pistage
1 morot
2 tsk japansk sojasås
1/2 påse tacokrydda
1/2 lime
1 kruka färsk koriander
Dipp:
2 dl blödlagda macadamianötter
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 tsk dill
1 tsk oregano
1 tsk basilika
2 tsk chipotlepasta
1/2 lime
salt
Till servering:
Romansalladsblad som tacoskal
Tomat, gurka, paprika, lök och dina andra favoritgrönsaker
Guacamole
Så här gör du:
Färs:
- Mixa nötterna och moroten till en finfördelat färs.
- Blanda färsen med sojasås, tacokrydda, pressad lime och koriander.
- Låt stå och vila till sig i minst 30 minuter före servering.
Dipp:
- Mixa alla ingredienserna till en krämig dipp.
- Tillsätt eventuellt mer olja beroende på önskad konsistens.
- Smaka av med resten av limen och lite salt.
Tips:
Färsen kan varieras med olika sorters nötter eller med hälften mandel.
Även dippen kan göras på din favoritnöt, till exempel cashewnöt.
jenny@pintomagasin.se