Nytt vegoföretag satsar på proteiner

2012-03-08

Nya företaget Supervipsmak satsar på att producera och sälja vegetarisk och vegansk mat till butik och restaurang. I sortimentet finns bland annat bollar, filéer, spett och piroger.
– Vi satsar på vegetarisk mat för att vi vill erbjuda ett näringsrikt alternativ till dem som av olika skäl inte vill äta kött, säger Silvia Vera från Supervipsmak.

Supervipsmak från Rydaholm utanför Värnamo, ligger i startgroparna. Planen är att sälja både basprodukter och färdiga rätter, som till exempel filéer med nötter och tomatsås, pizzor och pajer. Allt produceras i egen fabrik och stort fokus ligger på att erbjuda hälsosamma och proteinrika livsmedel. Basen är veteprotein och soja.
– Vi kommer att tillverka i stor skala och vi har jobbat hårt för att få hög kvalitet och god smak i alla våra produkter. Målet är att förenkla måltiderna och göra människor glada och hälsosamma, säger Silvia Vera.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se