Nya lokaler lyft för veganska Kao’s i Malmö

2012-10-19

Kao’s i Malmö växte ur sin lokal på Spångatan och flyttade in ett stenkast längre bort på Föreningsgatan. Lokalen är större och borden utanför har ersatts med en mysig innergård.
– Vi trivs jättebra. Det är underbart med ett större kök där vi faktiskt får plats, säger Karoline ”Kao” Palmqvist.

 

I Malmö finns flertalet veganrestauranger och kaféer, bland annat Vegegården, Kafé Agnez och så Kao’s. I Malmö flödar bakelser, bönor, burgare, råkost och sojalax. Karoline Palmqvist är en av dem som vågat satsa på veganmat och har bevisat att det funkar. Nu expanderar hon sin verksamhet.
– När vi startade var vi endast två personer och då var den gamla lokalen ganska lagom. Men vi växte ur den ganska så snabbt. Det var tråkigt när vår utveckling begränsades av lokalens storlek.

Inneserveringen har nu plats för två avdelningar – en klassisk restaurangdel och en med mer kafékänsla. Second handmöbler utgör interiören och det finns ett skåp med spel för den spelsugne. Responsen från kunderna har varit god och nya idéer finns hela tiden.
– Det är mest tiden som avgör när det dyker upp nytt. I somras hade vi en ny rätt på menyn, Gazpacho med focaccia och cashew- och blomkålskräm, säger Karoline Palmqvist 

Snart är också de sista papprena klara till tillståndsmyndigheten.
– Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge tills det går att beställa ett glas vin till maten om man känner för det.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se