Nedräkning till Östergötlands vegohappening

2017-02-08

Grafik: Liana Pop.

På lördag den 11 februari är det dags för den veganska mässan Linköping Vego. Den arrangeras för tredje året i rad och platsen är som tidigare Linköping Konsert & Kongress. Programmet och utställarlistan bjuder på en lång rad föreläsare och mataktörer, och så klart mässans egen restaurang.

Linköping Vego är en ekonomisk förening, vars syfte bland annat är att arrangera mässan med samma namn, under parollen Framtidens gastronomi. På plats finns bland andra kokboksförfattaren Hanna Bergström och stjärnkocken Maximillian Lundin. Bland utställarna finns företag som Plamil, Tartex, Veggoköket och Yi-Pin, tillsammans med lokala aktörer som Trottoarbaren och Vegangodis.

Precis som tidigare år tillkännages utmärkelserna Bästa östgötska vegidisk och Bästa östgötska kafé/restaurang. Den som är sugen på att äta sig mätt under dagen, lär knappast bli utan mat.

– Till lunch kommer två veganska rätter att erbjudas: Rödbets- och valnötsbakelse med örtrostad klyftpotatis och paprikasås och Majsbiffar med ljummen matvetesallad, balsamicoreduktion och vitlöksaioli. Därtill erbjuds fika i form av veganska bakelser, bröd och mackor. Av de här rätterna så tror jag att valnötsbakelsen är det som låter allra mest spännande. Jag är säker på att det mycket duktiga kockarna på Konsert och Kongress inte kommer att göra någon besviken, säger Jan-Erik Strömberg från arrangörsgruppen.

Linköping Vego – Framtidens gastronomi
11 februari kl 10-17
Linköping Konsert & Kongress
Konsistoriegatan 7, Linköping
linkopingvego.se

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se