Linnea har svar på våra svåraste frågor

2011-09-02

”Vad ska vi äta?” Det är ledorden på sajten Vegomatsedel.se. Efter att ha ställt sig den frågan allt för många gånger, bestämde sig Linnea Eriksson för att hitta inspiration på nätet.
– Det började egentligen som ett projekt enbart för mig själv. Jag ville laga mer varierad vegomat men hade fastnat i ett antal rätter och behövde ny inspiration. Jag ville också ha bättre koll på vad jag ska äta kommande vecka, eftersom det blir lättare och mer ekonomiskt att handla mat.

Efter att hört vänner och bekanta prata om att de kände samma sak, kom Linnea Eriksson på idén att dela med sig av matsedlarna och lägga upp dem på nätet. Genom att länka till färdiga recept på andra sajter, sammanställer hon veckans mattips. De som inte är veganska, får en enkel beskrivning av hur de kan göras om, med till exempel sojagrädde eller vegofärs.
– Det finns så många sidor med jättefina vegetariska och veganska recept som förtjänar uppmärksamhet. Förhoppningen är att läsaren klickar sig vidare på sidan jag länkar till och får ännu mer matlagningsinspiration. Jag vill visa att det är lätt och blir väldigt gott att laga mat helt utan animaliska produkter. På så vis hoppas jag inspirera fler att prova på att laga veganskt.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se