”Jag slutar inte förrän alla käkar vego”

2014-09-18

Mattias Kristiansson är mannen på allas läppar. Han har bakat i Melodifestivalen, vunnit priser för sin blogg Vegoriket, presenterat recept i flertalet stora tidningar och är så klart också chefredaktör för tidningen VEGO. Nyligen kom hans veganska kokbok VEGO ut på marknaden. Försäljningen går bra och fina recensioner trillar in. Pinto tar ett snack med hela Sveriges Mr Vego, som redan planerar för nästa bok.

 

 

 

 

Det verkar ha gått riktigt bra för din bok och den har fått mycket uppmärksamhet. Hade du väntat dig detta?

– Aldrig! Det är en sån absurd och overklig känsla att ens få ge ut en bok och att folk sen köper den känns ännu konstigare. Men jätteroligt! Jag hoppas verkligen att folk testar recepten, speciellt köttisar, och inser hur galet gott det är med vegomat.

Vad tror du det är som gör att just din bok är så efterlängtad?

– Jag tror det kan ha lite att göra med att jag inte har någon diet- eller hälsovinkel utan satsar mycket på vanlig mat som folk känner igen. Inga krångligheter utan bara en hög med inspirerande recept som alla klarar av. Och så har jag löjligt goda bakverk och desserter vilket man sällan ser i vegoböcker, förutom hos bakdrottningen Karolina Tegelaar såklart.

Vad kan vi vänta oss av allas vår Mr Vego i framtiden?

– Haha…ja, tidningen VEGO fortsätter så klart och det går jättebra. Sen har jag börjat med nästa bok som kommer 2015 men vad den kommer handla om är hemligt. Sen har jag lite andra grejer som jag vill sparka igång under 2015. Jag slutar inte förrän alla käkar vego!

Mattias Kristianssons bok VEGO kan köpas i bokhandeln eller beställas från Bokus eller Adlibris.

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se