I dag presenteras Max nya veganska burgare

2016-01-18

Max nya BBQ Sandwich med Pulled Oumph och vegansk majonnäs.

Det har varit mycket rykten och spekulationer i sociala medier angående hamburgerkedjan Max nya gröna satsning. Bilder har läckt ut och i dag presenterar Max alla detaljer. Det blir en helt vegansk burgare med Pulled Oumph samt tre som går att välja veganska.
– Vi har arbetat hårt för att ta fram de nya vegoburgarna och provat oss igenom hundratals produkter. Och jag är otroligt stolt över resultatet, säger Christoffer Bergfors, Max Sverigechef.

BBQ Sandwich med Pulled Oumph är 100 procent vegansk och tillagas inte tillsammans med djurprodukter. Den serveras i Friscobröd, äggfri majonnäs, rödlök, isbergssallad och jalapeño.

Nya Crispy Mexican-burgaren går att välja utan ost, med alternativt bröd och med vegansk majonnäs. Greenburgaren går numera att få med vegansk majonnäs och utan ost, och detsamma gäller den nya, lite mindre Greenburgaren som medföljer i Maxbox. Alla tre friteras dock tillsammans med produkter som innehåller ost och på vissa restauranger även kyckling. Nytt på menyn är också en halloumiburgare och halloumisallad som inte går att få veganska.

– Mat är en av vår tids stora klimatutmaningar, därför känns det viktigt att kunna erbjuda fler goda klimatsmarta alternativ, säger Christoffer Bergfors.

Premiär för den nya menyn är 21 januari och den kommer finnas på samtliga Max 109 restauranger i Sverige, Norge och Danmark.

Uppdaterad 2016-01-21.

Veganska BBQ Sandwich i förgrunden och Crispy Mexican-burgaren i bakgrunden tillsammans med Greenburgaren och Green Maxbox som alla går att få veganska.

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se