Gräddiga bakelser för Stockholms veganer

2014-10-15

Lite småsugen på kristallkronor, sidentapeter och veganbakelse? Det är en kombination som går att finna på Citykonditoriet på Adolf Fredriks kyrkogata i Stockholm. Under hösten har det anrika konditoriet nämligen satsat på veganbakverk. Tre dagar i veckan serveras bakelser och det går också utmärkt att beställa tårtor.

Lokalerna i det gamla Fenixpalatset invigdes 1912 och på 70-talet flyttade Citykonditoriet in. Sedan dess har det serverats fika och luncher i kaféet och arrangerats festligheter i den intilliggande Turkiska salongen.

2014 blev året då en helt ny kundkrets uppmärksammades. Tack vare ett ökat behov är nu Citykonditoriet ett av de få kaféer i Stockholm som kan erbjuda gräddbakelser. Och så klart tårtor, som får beställas ett par dagar i förväg.

– Just nu har vi en vegansk kondisbit och äppelkaka alla dagar. Vi kommer även att ha kanelbullar alla dagar framöver, medan vi har bakelse onsdag, fredag och lördag. Om efterfrågan blir större tänker vi naturligtvis utöka detta, säger Sofie Gullersbo, verksamhetsansvarig på Citykonditoriet.

Rykten har spridit sig snabbt i sociala medier och vegankunderna börjar sakteliga strömma till. Planer finns på att utveckla luncherna och förslag på smörgåspålägg tas tacksamt emot, enligt Sofie Gullersbo.

– Vi vill gärna att det skall finnas något veganskt på menyn och tar gärna emot förslag på rätter som är populära. Då vi fått in lite förslag tänker vi prova dessa för att se hur de tas emot.

Citykonditoriet
Adolf Fredriks kyrkogata 10, 3 tr, Stockholm
citykonditoriet.com

Veganska prinsesstårtor går utmärkt att beställa. Foto: Citykonditoriet.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se