Gräddig semmelsäsong även för veganska magar

2012-02-09

Riktigt hembakad känsla på Two Little Birds i Göteborg.

Det är hög tid för semlor. Den 21 februari är det dags att fira fettisdagen med grädde och mandelmassa på längden och tvären. Precis som kring de flesta högtider, saknas det tålamod och semlan har funnits i butik sen början av januari. Inte lika vanligt är det med veganska semlor men de finns. Pinto spanar in var. Och tipsar om hur du gör din egen semla.

Precis som Pinto Magasin tidigare rapporterat har Alpro Soya i dagarna presenterat en ny vispgrädde, Airy & Creamy. På marknaden finns även Go Greens Visp, Carlshamns Luftig Visp och  Soyatoo Spray Cream, som är extra praktisk i semmelsyfte.

Det går så klart utmärkt att baka sitt eget semmelbröd, genom att följa ett vanligt recept och byta ut mjölk och smör mot exempelvis sojamjölk och mjölkfritt margarin.

För den lite late finns ett par färdiga semmelbullar på marknaden. En av dem är Pågens. Deras platta utseende beror faktiskt på att de tillverkas i samma maskin som hamburgerbröden. Lite mer bullformade är Hattings semmelbullar. Hatting är välbekant för veganer och allergiker, tack vare deras kaffebröd som ofta är mjölk- och äggfritt.

Festligast är kanske att äta semlor på kafé. Pinto tipsar om några av de kaféer i landet som serverar veganska semlor. Vi välkomnar fler tips!
Maila oss på: info@pintomagasin.se

 

Café Agnez
Agnesgatan 11
Malmö

Chez Madame
Falsterbogatan 1
Malmö

Goodstore
Skånegatan 92
Stockholm

Hermans
Fjällgatan 23B
Stockholm

Kafé Braheparken
Kyrkogatan 16
Jönköping

Kao´s
Spångatan 32
Malmö

Raw Food House
Friisgatan 8
Malmö

Two Little Birds
Andra Långgatan 5
Göteborg

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se