Gôtt mos är tillbaka på Avenyn i Göteborg

2012-05-06

Jonsborgs anställda langar ut korv.

På lördagen var det äntligen dags. Med kommunalpampar och blåsorkester på plats, invigdes gatuköket Jonsborgs nya byggnad i Göteborg. Mängder med sojakorvar, burgare, tzay och så klart veganskt mos, står på menyn. Ett hundratal personer samlades framför kiosken när premiärkorven skeppades ut – en vegetarisk korv till kommunalrådet Annelie Hultén.
– Det bästa med Jonsborg är att han inte bara säljer kött utan också slår ett slag för det vegetariska, sa Annelie Hultén i sitt tal.

 

Mellan klockan 13 och 14 bjöd Jonsborgs ägare Magnus Jonsborg på korv till alla. Det är en efterlängtad premiär efter många turer med kommunala fastighetsbolaget Higab och uppmärksamhet i media.
– Det känns riktigt bra. Det är mycket att göra i dag och nu under premiären serverar vi bara korv, säger Magnus Jonsborg i farten genom luckan.

Göteborgs kommunalråd Annelie Hultén.

Vego bra för djuren

Den nya kiosken rymmer flera luckor och även platser inomhus. Den vegovänliga menyn står i fokus som tidigare.
Göteborgs kommunalråd berättar för Pinto om varför hon väljer vegetariskt och fisk.
– Min sambo började äta vegetariskt för att gå ner i vikt så det var det vi åt hemma. Han lyckades gå ner i vikt och valde sen att börja äta kött igen men det kändes inte rätt för mig. Det var inget ideologiskt ställningstagande men ju mer jag tänkte på det, desto mer insåg jag att det är det bästa för djuren, säger Annelie Hultén.

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se