FRY’s hårdsatsar på butik och restaurang

2012-04-20

I vår kommer veganprodukterna från sydafrikanska FRY’s finnas tillgängliga i fler butiker och restauranger runt om i landet. FRY’s marknadsför bland annat burgare, korvar och strips.
– Konsum Värmland är först ut och det är inte överraskande då de är fantastiska med att introducera nya spännande varumärken, med deras ledord ”Matglädje”, säger Jacob Ahlström från Ahlström Factory, som är importör av FRY’s.

FRY’s produkter är efterfrågade i Sverige. Efter en misslyckad lansering genom hälsoprofilen Anna Skipper, tog Ahlström Factory över distributionen och lyckades saluföra produkterna till restauranger och till specialbutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Under våren kommer FRY’s synas på betydligt fler ställen.
– Under maj börjar Texas Smokehouse/Longhorn fasa in FRY’s Vegetariska Strips Beef-Style i sina menyer som ersätter bland annat quorn och halloumi, säger Jacob Ahlström.

Vegomåndag på Condeco

Glädjande för göteborgarna och Växjöborna är kafékedjan Condecos satsning på konceptet Green Monday. Condeco kommer använda FRY’s Stips Chicken-Style i vegetariska och veganska varianter av kycklingpasta och kycklingröra.
– Alla rätter innehållande kött eller fisk ersätts på måndagar med vegetariska alternativ. Vi serverar redan nu till stor del vegetarisk mat och vi upplever att våra gäster i ökad utsträckning efterfrågar goda vegetariska alternativ, säger Eva Olsson, VD för Condeco och själv vegetarian.

Kebabnyheter på Old Corner

Fler nyheter för göteborgarna, är att välkända kvarterskrogen Old Corner, utökar sin veganmeny med FRY’s produkter i sallad, pizza och kebab. Jacob Ahlström verkar nöjd med de satsningar som nu väntar.
– Detta är ett stort men ändå litet första steg för oss. Nu vill vi att FRY’s ska finnas tillgängligt överallt. Med konsumenternas röster och vårt hårda arbete så ska vi jobba för att sprida FRY’s i Sverige så snabbt det bara går.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se