För liten efterfrågan på Max Falafelburgare

2012-01-03

Hamburgerkedjan Max har plockat bort sin Falafelburgare, vilket orsakat stora reaktioner bland vegetarianer och veganer.
– Orsaken är att den sålt för lite. Konsumenterna vill ha en hamburgare och väljer hellre vår Greenburgare, säger Pär Larshans, hållbarhetschef på Max.

 

Tidigare i höstas skrev Pinto Magasin om utbudet på de tre stora hamburgerkedjorna. Max Falafelburgare fick ett bra betyg av Pintos testperson men nu plockas den alltså bort, på grund av för liten efterfrågan.
– Det är inte bara falafeln som tagits bort, utan vi har också plockat bort två köttalternaitv. Vi fokuserar i stället på våra andra vegetariska alternativ, Fajitasalladen och Greenburgaren, och lyfter fram dem på våra lunchmenyer, säger Pär Larshans.

Pär Larshans, hållbarhetschef på Max.

Det finns alltså andra alternativ på menyn, till skillnad från vad många tycks tro. Greenburgaren är i grunden vegansk och kan väljas utan ost och dressing. Fajitasalladen består av sojafärs, nachos, salsa och sallad, när man valt bort gräddfil och ost. Dessutom finns en Veggiesallad med bulgur, som kan väljas utan parmensan, och en Bönsallad som tillbehör.

Det som saknades på falafelburgaren och även på Greenburgaren, är en vegansk hamburgerdressing. Pär Larshans verkar inte helt omöjlig på den punkten.
– Vi produktutvecklar hela tiden men berättar aldrig i förväg vad som kommer.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se