En elegant och vegansk kokbok för surfplattan

2013-07-08

Kryddiga kikärtsburgare med ugnsbakad sötpotatis. Foto: Veronica Stenberg.

Trött på att kladda ner dina kokböcker när du lagar mat? Då kan Veronica Stenbergs nya kokbok för iPad vara lösningen. Boken heter Elegantly Vegan och innehåller över 50 recept på allt från pizza och lasagne till bruncher och bakverk. När du vill bläddra igenom recepten, går det utmärkt att använda röststyrning.
– Genom det digitala formatet kan man ta upplevelsen av kokboken till nya höjder. Klockrent och så spännande, säger Veronica Stenberg.
Pinto tar ett snack med Veronica Stenberg om hennes nya kokbok.

 

 

 

Grattis till kokboken! Vad har du fått för respons?

– Tack! Jag har fått otroligt positiv respons från både veganer – och icke-veganer med faktiskt. Många tycker att boken är fräsch, fin och har läckra bilder och att jag visar upp veganmat på ett helt annat sätt än vad de ”trodde” att det var. Många kommenterar även på användarvänligheten.  Det gör mig otroligt glad eftersom det ligger så otroligt mycket arbete bakom boken och det är precis det jag vill åstadkomma.

Vad är det som utmärker din kokbok?

– Jag har medvetet försökt lyfta fram veganmaten i ett annat sammanhang än vad man kanske är van att se den i. Lite glammigt och elegant. Det tycker jag gör att den är annorlunda. Men att jag även valt att blanda ”vanliga rätter” som många icke-veganer tror att man inte kan äta för att man är vegan, för att slå lite hål på de fördomarna med mer personliga favoriter som brunch och afternoon tea recept.

Veronica Stenberg.

Berätta om hur det fungerar med kokbok som app!

– Först och främst är ju kokboken utvecklad för iPad. iPhone-versionen är en bonus. I och med att formatet är större så ger det ju mer rum och möjligheter att spela med. Det som gör det digitala formatet så ypperligt är ju just att man kan hjälpa läsaren/användaren att laga maten med hjälp av modern teknik, som till exempel röststyrningen och att man skicka shoppinglistor till sig själv.

Blir det fler projekt framöver?

– Min dröm och vision är att utveckla konceptet Elegantly Vegan vidare. Jag har många smarriga recept på lager. Det skulle även vara kul att göra något modigare med med ännu mera koncentrerat hälsofokus på ett annorlunda sätt.

Testa Elegantly Vegans gratisversion här!

Och besök gärna Elegantly Vegans hemsida!

 

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se