Djurens Rätt kittlar smaklökarna på ICA

2012-05-14

Susanne Thörnqvist (t v) och Moa Ranum.

Att bedriva djurrättsarbete med hjälp av god mat, är inget nytt för Djurens Rätt i Göteborg. Aktiva från avdelningen har sedan länge tagit fasta på den goda idéen att bjuda på veganmat i stadens butiker. I helgen var det dags för ICA Kvantum i östra Göteborg, då det serverades tacotallrikar med sojafärs, grönsaker, nachos och salsa.
– 99 procent av alla som smakat var jättepositiva. Många har köpt med sig produkter hem och vi har tömt hela ICA:s frysdisk på färs, säger Moa Ranum från Djurens Rätt.

Med rykande nya t-shirtar med vegobudskap, ägnade Djurens Rätt fredagen och lördagen åt att servera tacos till nyfikna kunder på ICA. Det gick så bra att man under lördag eftermiddag hade slut på sojafärs och fick gå över till thaigryta i stället, med vegokyckling, grön curry och kokosmjölk. Produkterna stod ICA för.
– ICA har varit väldigt positiva till detta och tycker att det är ett roligt koncept. Och vi har gjort liknande på Coop också. Det är ett bra sätt att få människor att testa veganmat. Det är ett djurrättsarbete som inte så kontroversiellt, säger Moa Ranum.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se