Dags att förbereda sig för årets Vegomässa

2013-11-18

Foto: Fido, vegoteket.se.

Den 7 december är det dags för Vegomässan. Denna gång är det Malmö som har den äran. Det blir en heldag med veganska bakverk, ostar, godis, grönsaker, julmat och mycket annat. Bakom mässan står som vanligt Djurrättsalliansen. Förutom drivor av ätbara produkter, kommer utställare även erbjuda kläder, skor, böcker och kosmetika, samt ett program med föredrag, musik och tävlingar. Pinto tar en pratstund med Peter Carlsson, en av arrangörerna.

Snart är det dags! Vad ser du fram emot mest?

– Det är svårt att välja. Vi har ju utmanat alla matnördar och vegoköttsexperter att experimentera fram den perfekta köttersättningen. Den tävlingen är förstås spännande att få se resultatet av men mest av allt ser jag fram emot mångfalden av utställare och den positiva kraft de representerar tillsammans – och var och en för sig.

Vad kan besökarna vänta sig? Blir det några nyheter?

– De kan se fram emot alla möjliga och omöjliga produkter, kunskaper och nyheter. Inte minst mjölkmaskinen från Natural Goods, som ska kunna göra sojamjölk på bara tolv minuter. Wow! Fatta att den kommer att revolutionera synen på växtmjölk.

Berätta om maten! Vilka smarrigheter kommer serveras?

– Foodcourten, kaféet, jultallriken — hur ska jag få i mig allt? Det kommer att finnas mat av alla slag, så det är svårt att plocka ut något enskilt egentligen. Men det är klart, vem vill inte guffa i sig av alla smaskiga härliga veganska bakverk? Vad man än gillar kommer man att hitta något att frossa i. Det kan jag lova! Är man nyfiken på de enskilda matutställarna rekommenderar jag ett besök på vegomassan.org.

När? Lördagen den 7 december, 10–18.
Var? Malmö Konferenscenter, Olof Palmes plats 1

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se