Cloetta förändrar tillverkningen av Guldnougat

2014-06-04

Den senaste veckan har det gått rykten om att veganernas favoritgodis inte längre är vegansk. Cloettas Guldnougat är den enda styckbiten i vanliga butiker som varit helt vegansk. Eller rättare sagt nästan vegansk, eftersom den tillverkas på samma produktionslinje som varor med mjölk och kan innehålla spår av mjölk. Nu ändras beskrivningen av innehållet eftersom det kommer ske förändringar i produktionen.

– Den Guldnougat som finns på marknaden i dag innehåller inte skummjölkspulver men efter sommaren kommer den att göra det. Mängden mjölk kommer dock att vara mycket låg, mindre än 0,3 procent. Anledningen är att Guldnougat produceras på samma linje som mjölkchokladprodukter och på grund av förändringar i produktionen kommer vi tyvärr inte kunna behålla ”spår av mjölk” utan behöver inkludera skummjölkspulver i ingredienslistan, säger Sofie på Cloettas konsumentservice.

Det blir alltså en individuell bedömningsfråga för veganer att ta ställning till, om ”mindre än 0,3 procent” uppfattas som vegansk eller inte.

Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se