SJ satsar allt mer på vegansk utbud

2015-05-13

Efter flera års önskemål från de veganska resenärerna, började SJ tidigare i år servera en vegansk varmrätt. Nu rapporterar Vegokoll att ytterligare en vegansk rätt dykt upp i bistron: En wrap med vegansk kyckling. På innehållsförteckningen står parmesan med men det är ett feltryck enligt SJ, skriver Vegokoll.

Sommarchipsiga nyheter på snacksfronten

2015-05-11

Estrella släpper i dag tre nya chips inför sommarsäsongen. En av dem är vegansk: Summer Barbecue med paprika, vitlök och rökarom. Nytt på dipfronten är OLW:s 3XLök, som en uppföljning av de populära veganska chipsen med samma namn.

Anamma köps upp av matjätten Orkla Foods

2015-05-08

Skånska Anamma köps nu upp av giganten Orkla Foods. Orkla Foods äger bland annat varumärken som Abba, Felix, Ekströms, Frödinge och Kalles. Ägarbytet träder kraft från och med 1 juni.
– Vi skall utveckla och vårda det här starka och stolta varumärket och vi sätter stort värde i Anamma Foods lokala förankring och konsumenternas förtroende för produkterna, säger Patrik Andersson, vd för Orkla Foods.

Nya produkter när Carlshamn blir Planti

2015-05-08

Som Pinto tidigare skrivit om, byter nu Carlhamn Mejeri namn till Planti. Lanseringen sker nästa vecka och i samband med denna släpps två nya produkter: Soygurt Creamy Rhuabarb och en matlagningsgrädde, Creamy Cooking Chili.

Oatly planerar produkter anpassade för träning

2015-04-30

Oatly har påbörjat ett samarbete med den svenske extremsurfaren Freddie Meadows. Projektet syftar till att utveckla en serie havrebaserade drycker som är särskilt utformade för idrottare i världsklass.
– Jag är storkonsument av Oatlys produkter och har varit det ett bra tag men det som jag gillar mest med företaget är deras fokus på vår planet. Oatly tror inte på att miljön måste lida för att företag ska skapa produkter i världsklass. De visar att det finns ett annat sätt, säger Freddie Meadows.

Nya torkade måltider för utomhussäsongen

2015-04-29

Nu lanseras två nya outdoormåltider från företaget Trek’n Eat. De finns i varianterna Couscous med grönsaker och Jambalaya med grönsaker. Blå Band har också presenterat en ny serie: Outdoor Meal. Flera av måltiderna är veganska, bland annat Couscous with chili spiced vegetables och Pasta with tomato & garlic. Produkterna hittas främst i friluftsbutiker.

Kexiga nyheter i Singoallasortimentet

2015-04-27

Göteborgskex lanseras en nyhet i kakserien Singoalla. Nytt i hyllan är Svarta & Röda vinbär. Alla Singoallakakor är veganska och i sortimentet finns också bland annat smakerna Jordgubb & Rabarber, Päronglass och Cheesecake Jordgubb.

Nya vegoköttbullar och linsbiffar i kyldisken

2015-04-21

Hälsans Kök presenterar nu en rad nyheter för kyldisken. Tre av produkterna är veganska: Vegobullar, Linsbiffar och Falafel.

Framfart för veganska foodtrucks i Stockholm

2015-04-20

Foto: Mögel.

Det rör sig ordentligt på Stockholms gator. Senaste tillskottet i den veganska foodtruckfloran är Vegan Schmegan som började rulla i början av april. På menyn finns bland annat falafel med friterad aubergine. Inom kort är det premiär för foodtrucken Mögel. Bakom begreppet mögel finns fermenterade bönor, så kallad tempeh. Mögel gör sin egen tempeh på svenska, ekologiska gula ärtor, som serveras i surdegsbröd tillsammans med kimchi, nötyoghurt och groddar.

Nya fruktiga rawglassar från Lily & Hanna’s

2015-04-17

1 maj lanserar Lily & Hanna’s Raw Food Ice Dream två nya glassmaker: Lemon Cheese Cake Joy och Happy Strawberries & Dream.
– Det är många som har hört av sig och velat ha något mer fruktigt och syrligt. Det har varit en hel del mixtrande i köket men nu äntligen har jag fått fram två recept som känns helt rätt, säger Hanna Reimers som driver Lily & Hanna’s.

Carlshamn mejeri byter namn till Planti

2015-04-16

Bli inte orolig om det blir klurigt att hitta produkter från Carlshamn i butiken framöver! Det är bara ett namnbyte på gång och alla produkter finns kvar under namnet Planti och med ny design. Mer information kommer finnas på Plantis nya hemsida som lanseras inom kort.

En vegetarisk slaktare gör entré i Sverige

2015-04-15

I Amsterdam finns produkterna både på restauranger och i det egna kaféet.

Det omtalade nederländska märket De Vegetarische Slager finns nu i Sverige. Det är butiken Goodstore i Stockholm som tagit in utvalda delar av sortimentet. Produkterna är baserade på bland annat soja, vete och lupin och sortimentet som säljs på Goodstore har framför allt en kycklingliknande karaktär.

IKEA:s grönsaksbullar i alla butiker 1 juni

2015-04-10

Foto: IKEA

1 juni blir det premiär för IKEA:s nya grönsaksbullar. De kommer säljas både i restaurangen och i butiken Swedish Food Market på alla varuhus.
– Vi vill erbjuda ett bredare utbud av hälsosam mat och för att kunna ha valmöjligheter för alla så vill vi ha alternativ både med och utan kött, säger Anna Pilkrona Godden, pressansvarig på IKEA.