Rydbergs lanserar vegansk bearnaisesås

2014-10-20

Rydbergs har förnyat recepten på en rad av sina färdiga såser. Resultatet är veganska versioner av Bearnaise, Hollandaise och Café de Paris.

Gräddiga bakelser för Stockholms veganer

2014-10-15

Lite småsugen på kristallkronor, sidentapeter och veganbakelse? Det är en kombination som går att finna på Citykonditoriet på Adolf Fredriks kyrkogata i Stockholm. Under hösten har det anrika konditoriet nämligen satsat på veganbakverk. Tre dagar i veckan serveras bakelser och det går också utmärkt att beställa tårtor.

Oatly stäms för vilseledande marknadsföring

2014-10-10

Över 6000 personer deltar hittills i Facebookuppropet Skäms på er LRF Mjölk! och antalet fortsätter växa. I onsdags blev det nämligen känt att branschorganisationen Svensk Mjölk stämmer Landskronaföretaget Oatly på 14 miljoner kronor för vilseledande marknadsföring, vilket väckt starka reaktioner i sociala medier.

Quorn öppnar upp för veganska produkter

2014-10-07

Efter Djurens Rätts senaste kampanj mot ägg i vegetariska produkter, främst riktad mot Quorn, Hälsans Kök och ICA, meddelar nu Quorn att de ser en öppning för veganska produkter i sitt sortiment redan nästa år.

Ekko Gourmet nu på alla Hemköp och Willys

2014-10-07

Ekko Gourmet meddelar i dag att deras produkter nu finns tillgängliga för alla Hemköp- och Willysbutiker runt om i landet. Tidigare har enskilda butiker kunnat plocka in produkterna men nytt är Ekko Gourmet nu finns tillgängligt centralt, vilket underlättar för konsumenterna att önska sig jordnötsbiffar, rödbetsbiffar och annat gott till sin lokala butik.

Malmö är nästa anhalt för Gröna Kassen

2014-10-06

Kort efter nyheten om att den veganska matkassen Gröna Kassen utökar sitt leveransområde till Storgöteborg, släppts nyheten att man börjar leverera till Malmö. Redan nu på onsdag är sista dag för att beställa den allra första leveransen.

Gröna Kassen utökar leveranserna i Göteborg

2014-10-03

Citronstekta tzaybitar med grönsaker och quinoa. Foto: Gröna Kassen.

Leveransområdet för den veganska matkassen Gröna Kassen utökas från och med denna vecka. Från att ha omfattat de mer centrala delarna av Göteborg, kan nu matkassen levereras hela vägen mellan Kullavik, Mölndal och Västra Frölunda upp till Hisingen och Angered. Kassen levereras även till Storstockholm och Uppsala. Gröna Kassen kan beställas här och de erbjuder också en nätbutik med veganska matvaror.

TV4:s Malou testar veganmat i tre veckor

2014-09-29

Malou von Sievers, som är programledare för Malou efter tio på TV4, testar veganmat – åtminstone för tre veckor – och lämnar dörren öppen för en fortsättning. Under denna vecka får vi följa hennes nya kostval i Efter tio och hon bjuder in olika gäster som belyser veganmat från olika perspektiv.

”Jag slutar inte förrän alla käkar vego”

2014-09-18

Mattias Kristiansson är mannen på allas läppar. Han har bakat i Melodifestivalen, vunnit priser för sin blogg Vegoriket, presenterat recept i flertalet stora tidningar och är så klart också chefredaktör för tidningen VEGO. Nyligen kom hans veganska kokbok VEGO ut på marknaden. Försäljningen går bra och fina recensioner trillar in. Pinto tar ett snack med hela Sveriges Mr Vego, som redan planerar för nästa bok.

Efterlängtad tubkaviar släpps av Domstein

2014-09-17

Domstein släpper nu en produkt som saknats av många veganer: En tångkaviarpastej med mildrökt smak. Pastejen finns nu på ICA och Coop och från och med vecka 42 på City Gross.

Renée Voltaire presenterar burger- och färsmix

2014-09-17

Renée Voltaire har lanserat två nya torra mixer som passar bra för skafferiet eller varför inte fjällvandringen? Veggie Burger-mixen är baserad på bovete- och majsmjöl, med smak av soltorkade tomater. Förpackningen räcker till fyra biffar. Veggie Mince-mixen är baserad på bovete och mandel, med smak av soltorkad tomat och örter och räcker till en middag för två. Mixerna går att beställa från Renée Voltaires hemsida.

Estrella lanserar tre färska veganska diper

2014-09-09

Estrella är överlägsna när det gäller att erbjuda veganska chipsdiper. Nu presenteras en ny serie med Fresh dip. I stället för torkade ingredienser innehåller dipen färska grönsaker och blandas som vanligt med exempelvis Oatlys iMat Fraiche. Dipen finns i smakerna Holiday, Creamy Salsa och Soltorkad tomat & vitlök. Diperna lanseras i butik från och med denna vecka.

Lyckad första veganmässa i Linköping

2014-09-08

Andrea Endres från Lilla Sverigebyn. Foto: Linköping Vego.

I lördags arrangerades Östergötlands första veganska mässa, Linköping Vego. Runt 400 personer besökte mässan och arrangörsgruppen är nöjd med dagen.
– Jag är så pass överväldigad över responsen att jag för egen del inte riktigt hunnit landa än. Det som dominerar våra intryck från mässan är den fina stämning och härliga atmosfär som alla kunniga föreläsare, entusiastiska utställare, härliga besökare och engagerade volontärer bidrog till att skapa. En upplevelse som värmer hjärtat på djupet för alla oss som kämpat och slitit så hårt för att göra denna länge närda dröm till verklighet, säger Jan-Erik Strömberg, en av arrangörerna.