”Jag slutar inte förrän alla käkar vego”

2014-09-18

Mattias Kristiansson är mannen på allas läppar. Han har bakat i Melodifestivalen, vunnit priser för sin blogg Vegoriket, presenterat recept i flertalet stora tidningar och är så klart också chefredaktör för tidningen VEGO. Nyligen kom hans veganska kokbok VEGO ut på marknaden. Försäljningen går bra och fina recensioner trillar in. Pinto tar ett snack med hela Sveriges Mr Vego, som redan planerar för nästa bok.

Efterlängtad tubkaviar släpps av Domstein

2014-09-17

Domstein släpper nu en produkt som saknats av många veganer: En tångkaviarpastej med mildrökt smak. Pastejen finns nu på ICA och Coop och från och med vecka 42 på City Gross.

Renée Voltaire presenterar burger- och färsmix

2014-09-17

Renée Voltaire har lanserat två nya torra mixer som passar bra för skafferiet eller varför inte fjällvandringen? Veggie Burger-mixen är baserad på bovete- och majsmjöl, med smak av soltorkade tomater. Förpackningen räcker till fyra biffar. Veggie Mince-mixen är baserad på bovete och mandel, med smak av soltorkad tomat och örter och räcker till en middag för två. Mixerna går att beställa från Renée Voltaires hemsida.

Estrella lanserar tre färska veganska diper

2014-09-09

Estrella är överlägsna när det gäller att erbjuda veganska chipsdiper. Nu presenteras en ny serie med Fresh dip. I stället för torkade ingredienser innehåller dipen färska grönsaker och blandas som vanligt med exempelvis Oatlys iMat Fraiche. Dipen finns i smakerna Holiday, Creamy Salsa och Soltorkad tomat & vitlök. Diperna lanseras i butik från och med denna vecka.

Lyckad första veganmässa i Linköping

2014-09-08

Andrea Endres från Lilla Sverigebyn. Foto: Linköping Vego.

I lördags arrangerades Östergötlands första veganska mässa, Linköping Vego. Runt 400 personer besökte mässan och arrangörsgruppen är nöjd med dagen.
– Jag är så pass överväldigad över responsen att jag för egen del inte riktigt hunnit landa än. Det som dominerar våra intryck från mässan är den fina stämning och härliga atmosfär som alla kunniga föreläsare, entusiastiska utställare, härliga besökare och engagerade volontärer bidrog till att skapa. En upplevelse som värmer hjärtat på djupet för alla oss som kämpat och slitit så hårt för att göra denna länge närda dröm till verklighet, säger Jan-Erik Strömberg, en av arrangörerna.

Anamma presenterar sin nya veganska korv

2014-09-07

När Anamma i februari gick över till att bli ett helt vegansk företag, plockades den ovo-vegetariska korven bort ur sortimentet. Nu presenteras en vegansk korv i fyrpack som levereras till Coop och Willys i veckan.

Café Strykjärnet prisas för sitt veganutbud

2014-09-06

Café Strykjärnets chef Judy Lundgren. Foto: Björn Gadd.

Café Strykjärnet i Norrköping brinner för vegomat och upptäckte dessutom att många av studenterna i området efterfrågade vegansk mat. Satsningen gav resultat. I dag utnämndes Café Strykjärnet till Östergötlands mest vegovänliga restaurang, av mässan Linköping Vego som pågår i dag. Kaféet huserar i det klassiska Arbetets museum, en gammal textilfabrik som kallas just för Strykjärnet. I området finns Campus Norrköping och de vegosugna studenterna erbjuds en egen veganmeny med pastasallad, piroger, smörgåsar och fika.

Astrid och aporna fortsätter produktkavalkaden

2014-09-06

Astrid och apornas nya k*ckl*ngbitar, som vanligt illustrerat av Maria Borgelöv.

I dag arrangeras mässan Linköping Vego – Östergötlands första veganmässa – och på plats finns bland andra Astrid och aporna som i dag lanserar nyheterna K*ckl*ngbitar, Smöky korv, Göttfärs och Kidsburgare. Tillsammans med BBQ-burgare, sex olika sojaproteinprodukter, två nya ostar och tre fetaostar, har företaget släppt 16 nya produkter inom loppet av en månad.

Astrid och aporna lanserar efterlängtad fetaost

2014-09-04

En vegansk variant av fetaost står på önskelistan för många veganska konsumenter. Nu är den här: Tofeta från Astrid och aporna. Tofetan lanseras nästa vecka och finns i smakerna Naturell, Franska örter och Italienska smaker.
– En helt mjölkfri fetaost vet vi att många efterfrågat och nu kan vi presentera det i tre olika smaker. Att den dessutom är ekologisk gör att det känns extra bra, säger Dan Stielow Mortazavi, vd för Astrid och aporna.

Nedräkning mot Linköpings första veganmässa

2014-09-02

På lördag är det premiär för Östergötlands första veganmässa, Linköping Vego. På plats finns en rad utställare som bland andra Anamma, Astrid och aporna, FRY’s och Seitanfoods.

Goodstore presenterar en ny korvserie

2014-08-28

I morgon lanserar Stockholmsbutiken Goodstore sitt eget korvmärke Top dogs i smakerna Chili. Milda och Rökta, samt påläggsserien Nice slices i smakerna Salami, Kycklingsmak & Gröna oliver och Skinksmak & Grönpeppar. Goodstores butiker på Skånegatan och Hornsgatan kommer erbjuda provsmakning under hela helgen och den veganska foodtrucken Vegan Soul Train finns på plats med egna korvmenyer. Tider finns på Goodstores Facebooksida.

Go Green lanserar fem nya grytbaser

2014-08-20

Go Green fyller tio år och presenterar i dag fem nya veganska grytbaser: Indian Masala, Mexian Chili, Morrocan Tajine,  Thai Curry och Texas Stew.

Björn och Hanna Gadd bjuder på carnitas

2014-08-13

Carnitas – mat att trösta sig med. Foto: Björn och Hanna Gadd.

Vegankrubbsbloggarna Björn och Hanna Gadd har släppt en kokboksnovell. Tretton av deras favoritrecept presenteras genom appen Veggie Weekend. Novellen är en egen tolkning av begreppet Comfort Food.
– Dels är det tröstande mat att äta när din poesisamling blivit refuserad, du blivit dumpad av din partner eller din favoritkaraktär i Game of Thrones har dött. Mat att krypa upp i soffan med när åskan går. Det är också mat som har en smått terepeutisk verkan under tiden som du lagar den. Testa själv att göra ett gäng japanska dumplings – Gyozas. Det går inte att ha ågren när du lagar dem för du måste helt enkelt koncentrera dig för mycket på tillagningen. Ett bra sätt att rensa skallen, säger Björn Gadd.