Pulled-trenden plockas upp av ICA

2016-09-23

Foto: ICA.

Pulled Oumph och Garants Pulled Vego finns redan på marknaden. Nu kommer ICA med en egen variant i serien ICA Gott Liv. Produkten heter även den Pulled Vego och är en sojabaserad nyhet med kryddig smak av barbeque. Pulled Vego finns i butik från och med denna vecka.

Nya växtdrycker från Alpro och ICA

2016-09-23

Alpro lanserar nu en cashewdryck för den svenska marknaden.
– Vi vet att många av våra konsumenter köper växtbaserade produkter för hälsans, miljön och smakens skull. För att fortsätta göra medvetna val, tror vi att fler smakmöjligheter är en viktig faktor. Flera kunder har efterfrågat just en cashewdryck, så det känns extra kul att nu kunna erbjuda just detta, säger Hanna Möller, produktchef på Alpro.

Nya falafelbollar med spenat och rödbeta

2016-09-22

Hälsans Kök lanserar nu två nya falafelsmakar i sitt sortiment: Falafel & Friends Rödbeta och Falafel & Friends Spenat. Även Hälsans Köks befintliga falafel får ett nytt recept och byter namn till Falafel & Friends Klassisk. Alla tre sorter finns i butik från mitten av september och hittas både i kyl- och frysdisken.

Nya lins- och hampaburgare från Garant

2016-09-20

Foto: Garant.

Garant har lanserat en ny produkt i sin serie Hej Vego! Nu finns frysta Vegoburgare, baserade på bovete, belugalinser, kikärtor, röda linser och hampafrön. Sedan tidigare i serien Hej Vego! finns bland annat broccolipuckar, chillibites och veteprodukten Pulled Vego.

Alpro presenterar en ny smak i serien GO ON

2016-09-20

Alpros populära kvargalternativ GO ON, får ett nytt smaktillskott. Nu lanseras smaken mango för den svenska marknaden. Sedan tidigare finns GO ON i smakerna naturell, passionsfrukt och svartvinbär.

Risenta släpper en ny serie biffar och bollar

2016-09-20

Risenta lanserar nu den nya produktserien Vegorätt. Produkterna består av blandningar gjorda på kikärtsmjöl eller quinoa och blandas med vatten, för att sedan formas till bollar, burgare eller biffar.
– Vår nya produktserie är ett perfekt exempel på att vegetarisk mat varken behöver vara svårt att tillaga eller tråkigt att äta. Vi gör det helt enkelt lättare för konsumenterna att äta grönt och gott, säger Christina Andersson, Senior Product Manager på Risenta.

Felix presenterar tre nya hummusar

2016-09-19

Hummus är ett klassiskt tillbehör och pålägg baserat på kikärtor. Nu ger sig Felix in på hummusmarknaden med tre nya smaker: Original, Rostad Paprika samt Tomat och Basilika. Alla sorterna är ekologiska.
– Vi vill göra det enkelt att göra goda och sunda val. Vår nya hummus är ett utmärkt exempel på mat som är ekologisk, nyttig och god. Det är ett snabbt sätt att få i sig ett bra mellanmål, exempelvis innan eller efter träningen, säger Thomas Sjöberg, marknadschef på Orkla Foods Sverige.

GoGreen lanserar nya veganska lunchlådor

2016-09-15

Lantmännens varumärke GoGreen presenterar två nya färdigrätter: Beet & Ginger HotPot, en grönsaksgryta med chili, ingefära, morötter och betor, och texasinspirerade Black Been Chilli, med flera sorters bönor, pulled soja och sötpotatis i rökig BBQ-sås.

Ny minimässa arrangeras i Göteborg

2016-09-09

Den ideella, kattorienterade föreningen Misses Mission i Göteborg, arrangerar i helgen en minimässa på ungdomshuset Frilagret. Mässan heter Djurens Mässa och utställare är bland annat Alpro och Gröna Kassen . Det kommer bjudas på smakprover och på programmet står även en del föreläsningar.

En lycklig butik har öppnat i Göteborg

2016-09-06

Foto: Jenny Luks.

Göteborg har fått en ny vegansk butik. Den heter Happy Vegan och är för närvarande också den enda i stan. Responsen från kunderna har varit mycket positiv.
– Den har varit fantastisk! Vi har fått mycket uppmärksamhet via Facebook och media. Vi har även haft bra kommunikation med allmänheten och de har hjälpt oss att samla in önskemål kring vad som är viktigt att ha i butiken, säger Mikael Tronvik, delägare.

Snart kan Tofurky och Daiya finnas i Sverige

2016-09-05

Foto: Green Food Company.

Länge har svenska konsumenter efterfrågat produkter från Tofurky, Daiya och Gardein eftersom de varit svåra att hitta i Sverige. Nu vill den nederländska distributören Green Food Company etablera sig i Sverige och övriga Skandinavien. På Vegomässan bjöd Green Food Company på smakprover men exakt när produkterna kommer finnas till försäljning, är för tidigt att sia om. Man hoppas ha slagit sig in på marknaden under senhösten och vinter.

Pinto Magasin fyller fem år! Hurra för oss!

2016-09-03

Foto: Hendrik Zeitler. Montage: Pinto.

Under hela 2010 satt jag (Jenny) och Mattias Luks och funderade på hur en framtida vegansk nyhetssajt skulle se ut. Namnet tog allra längst tid att klura ut. Det skulle låta snyggt och vi gick igenom alla grödor vi kunde komma på. Pintoböna lät bra. Så fick det bli och vi startade företaget Pinto Media i februari 2011. I september var nyhetssajten klar och på Bra Mat-Mässan i Svenska Mässan i Göteborg, lanserade vi Pinto Magasin.

Findus lanserar nya grönsaksbullar

2016-09-02

Foto: Findus.

Findus presenterar nya, proteinrika Grönsaksbullar som lanseras i mitten av september. Bullarna är baserade på kikärtor, morötter och ärtor och smyglanserades redan på festivalen Way Out West i augusti. Bullarna passar som ersättning för klassiska köttbullar eller till exempel i wrap. Findus själva kallar dem för en svensk variant av falafel.