Alpro presenterar en vegansk kvargvariant

2016-01-21

Foto: Alpro

Alpro lanserar nu ett proteinrikt mellanmål som kan ses som ett veganskt alternativ till kvarg. Produkten heter Go On, är sojabaserad och finns i flera smaker: Naturell (400 g), svart vinbär och passionsfrukt (150 g). Frukten ligger i botten och täcks av ett vitt täcke. Go On finns i butik från vecka 5.

ICA lanserar eget mjölkfritt margarin

2016-01-21

ICA presenterar nu en egen serie med veganska margariner. Det blir ett bordsmargarin, ett bakmargarin och ett flytande margarin. Alla tre innehåller vegetabiliskt baserat d-vitamin. Produkterna kommer ut i butik under vecka 5.

Nya ”blodiga” produkter från Astrid och aporna

2016-01-20

Vegansk variant av blodpudding, rostbiff och ost med lingonsmak är några av Astrid och apornas nya produkter. De säljs i de egna butikerna i Malmö och Växjö men kommer snart finnas tillgängliga i vanliga matbutiker. De nya produkterna heter: Blöödpudding, L*everpastej, Cheezly med lingon, Minifalafel och Rost Veef.

Premiär i kväll för Vegorätt på SVT

2016-01-19

Karoline Jönsson och Elenore Bendel-Zahn. Foto: Mattias Ankrah/SVT.

I kväll är det äntligen dags: Det är premiär för Sveriges första vegetariska matlagningsprogram, Vegorätt. Programledare är bloggaren och kokboksförfattaren Karoline Jönsson och kocken och hälsocoachen
Elenore Bendel-Zahn. Maten är helt vegetabilisk med undantag för honung och bipollen och i första avsnittet presenteras bland annat frukosttips och grillrecept. Vegorätt sänds kl 20.30 på SVT2 men finns redan nu tillgängligt på SVT Play.

I dag presenteras Max nya veganska burgare

2016-01-18

Max nya BBQ Sandwich med Pulled Oumph och vegansk majonnäs.

Det har varit mycket rykten och spekulationer i sociala medier angående hamburgerkedjan Max nya gröna satsning. Bilder har läckt ut och i dag presenterar Max alla detaljer. Det blir en helt vegansk burgare med Pulled Oumph samt tre som går att välja veganska.
– Vi har arbetat hårt för att ta fram de nya vegoburgarna och provat oss igenom hundratals produkter. Och jag är otroligt stolt över resultatet, säger Christoffer Bergfors, Max Sverigechef.

Espresso House chokladbollar är nu veganska

2016-01-04

Chokladbollarna på Espresso House har tidigare uppgivits vara veganska men under förra året gjorde veganer upptäckten att det vegetabiliska fettet innehöll animalisk d-vitamin. Efter önskemål till Espresso House beslutades att margarinet skulle bytas ut mot ett helt veganskt. Detta skulle ske vid årsskiftet och kafékedjan uppger nu att bytet är så gott som klart. Redan sedan en månad tillbaka är d-vitaminet försvunnet men man ville säkra lagerstatusen innan nyheten kommunicerades ut, uppger Espresso House.

God djurvänlig jul och gott nytt veganår!

2015-12-21

Tzay med jordärtskocksmos, svampsås och rotsaker. Foto: Jenny Luks.

Pinto önskar alla en riktigt god djurvänlig jul och ett gott nytt år! Nu tar vi lite ledigt och laddar upp med nya friska tag i januari. Tack alla ni som följt oss under året och som uppskattat våra nyheter! Vi hoppas att 2016 blir minst lika spännande som 2015 med massor av nya produkter, restauranger och kanske även stora företagssatsningar och politiska beslut i en djurvänlig riktning.

Över 60 utställare på årets Vegomässa

2015-12-11

Vegomässan arrangeras för nionde gången.

I morgon, lördag, öppnas portarna till Djurrättsalliansens nionde Vegomässa. I år arrangeras den i Solnahallen, utanför Stockholm. Programmet och utställarlistan är diger. Det bjuds in till baktävling och vegodejting och i mässans restaurang serveras vegansk jultallrik.

Lyckad tvådagarssatsning på Vegovision

2015-12-07

Boken Pepparkakeland av veganprofilen Mattias Kristiansson. Foto: Jenny Luks.

Över 3000 personer besökte den veganska mässan Vegovision i Göteborg i helgen. Företag visade upp sina produkter, bjöd på smakprover och besökarna njöt av vegobullar, burgare, strimlor, ostar, godsaker och annat gott som fanns att testa bland montrarna. Pinto var på plats och bjuder på en bildkavalkad från helgen.

Max satsar på en vegansk burgare 2016

2015-12-07

Nuvarande Greenburger som är lakto-ovo-vegetarisk.

Den 21 januari nästa år lanserar snabbmatskedjan Max en vegansk burgare. Exakt utformning är än så länge hemligt. I dagsläget finns en lakto-ovo-vegetarisk burgare som går att få vegansk om man väljer bort ost och dressing. Totalt kommer det lakto-ovo-vegetariska utbudet att femdubblas.
– Detta blir den största lanseringen i Max historia, sett till antal nya produkter. Jag är övertygad om att de nya burgarna kommer uppskattas av gästerna – oavsett om man är vegetarian, flexitarian eller gillar kött, säger Christoffer Bergfors, vice vd på Max.

Göteborg bjuder in till mässan Vegovision

2015-12-03

En av tre rätter som serveras på Restaurang Trappan. Foto: Jenny Luks.

Nu är det nedräkning till Göteborgs andra upplaga av den veganska mässan Vegovision. Det är Djurens Rätt som håller i spakarna och nytt för i år är en tvådagarsmässa – allt för att både besökare och program ska få plats.
– Vi är extra glada över att kunna erbjuda ett otroligt brett utbud av inspirerande föredrag och workshops under två hela dagar. Att inte inspireras på Vegovision är en omöjlighet, säger projektledaren Sofia Säljö.

Pinto presenterar: Veganska julbord 2015

2015-12-02

Veganska korvar, bullar och skinka hör hemma på julbordet. Foto: Hendrik Zeitler.

Pinto presenterar som vanligt årets veganska julbordslista. Det är en härlig mix av dignande julbord och lättare tallrikar, brunch, lunch och middag, lyxrestauranger och gatukök, traditionellt svenskt och östasiatiskt, sojakorvar och raw food. Listan är baserad på restaurangernas egna uppgifter. Glöm inte att många restauranger kräver att man förbokar veganskt.

Oatly förlorar i marknadsdomstolen

2015-11-19

I dag meddelade Marknadsdomstolen sitt beslut: Svensk Mjölk vinner striden och Oatly förbjuds att använda de påståenden som Svensk Mjölk anser ha varit vilseledande reklam. Förhandlingarna inleddes för en månad sedan och dom förkunnades i dag kl 11.