Pinto presenterar: Julbord 2016

2016-11-18

Då var det äntligen dags igen! Pinto Magasin presenterar årets veganska julbord, luncher, bruncher och tallrikar. I år har vi massor av nykomlingar i listan och vi vet att det tillkommer många fler, när datum är bestämda. Glöm inte att höra av er om ni ser att något bord fattas. Vi är beroende av era [...]

Cloettas svar: Guldnougat är inte veganskt

2016-11-17

Pinto Magasin kunde redan 2014 berätta att den populära Guldnougaten inte längre är vegansk. I det nya receptet ingår numera skummjölkspulver. Men frågan om Guldnougatens mjölkinnehåll fortsätter att förbrylla. Veganer ställer sig frågan om det i själva verket rör sig om spår av mjölk. Svaret från Cloetta är entydigt. – Fakta är att receptet på Guldnougat [...]

Lupin och svamp kan vara framtidens protein

Innovationsmyndigheten Vinnova utlyste i våras en tävling, som en satsning på att få fram klimatsmarta proteiner som alternativ till konventionell köttproduktion. I tävlingen deltog 14 projekt, varav nio var helt vegetabiliska. I går utsågs vinnaren: Nordisk Råvara AB som utvecklat en kräm med lupin och svampen kejsarhatt. Alla projekten fick i våras en halv miljon [...]

Espresso House presenterar vegansk bönwrap

2016-11-15

Veganer som besökt Espresso House har tidigare fått nöja sig med chokladboll, men nu lanserar kafékedjan äntligen en vegansk wrap. Wrapen är baserad på spenat, bönor, hummus, grönsaker och vegansk mozzarella. Wrapen kommer endast att finnas i utvalda kaféer runt om i landet.

City Gross lanserar nytt veganskt varumärke

Butikskedjan City Gross presenterar ett helt eget veganskt sortiment under vinjetten Vegott. Produkterna är framtagna av Food For Progress, som ligger bakom Oumph!. Vegott är baserade på bönor och grönsaker, är djupfrysta och finns i smakerna Tomat- och basilikabollar, Blomkåls- och grönkålspuckar, Falafel, Chipotlebitar och Crispy Bean Burger.

Oumph! satsar på det koreanska köket

2016-11-14

Food For Progress lanserar nu en ny produkt i sitt Oumph!-sortiment. Bibim Oumph! heter den och är inspirerad av det koreanska köket. Produkten är sojabaserad och passar exempelvis till maträtter som Bibimbap, som är en klassisk, koreansk rätt med ris, grönsaker och kött.

Många nyheter presenterades på Vegovision

2016-11-07

I helgen arrangerade Djurens Rätt sitt mässkoncept Vegovision för första gången i Stockholm. Tusentals besökare njöt av god mat under de två dagarna på Münchenbryggeriet. Pinto var på plats och tog del av smakprover, seminarier och möten med både företag och besökare. Flera intressanta produktnyheter presenterades under mässhelgen. Oatly bjöd på sin nya dryck Gammeldags [...]

Lovice lanserar unik glass med bakteriekultur

2016-11-04

Glassmärket Lovice lanserar två nya glassar med bakteriekultur. Glassarna är som tidigare sojabaserade och kommer i smakerna vanilj/blåbär och vanilj/lingon. Glassarna finns i butik i början av december i södra Sverige och utvalda Stockholmsbutiker. Från vecka 11 nästa år, finns glassarna på alla Citygrossbutiker.

Stockholm bjuder in till två dagar av visioner

2016-11-02

Nu kommer Djurens Rätts mässa Vegovision till Stockholm. I två dagar, 5-6 november, samsas mat, skor, smink, böcker och mycket mer på Münchenbryggeriet på Södermalm. Stora aktörer som City Gross och Planti finns på plats, bredvid mindre företag som Veganlife och Veggoköket. Komikern Kristoffer Appelquist är konferencier på scenen i mässhallen och på programmet finns [...]

Tävling: Vinn kakböcker att skänka bort!

2016-11-01

Nu släpper kakregenten Karolina Tegelaar två nya veganska bakböcker. I tre år har hon arbetat med Tårtor utan ägg och mjölk och nu är den äntligen klar. Boken innehåller ett femtiotal recept på allt från chokladtårtor, bärtårtor och munkpyramider, till strössel och kanderade blomblad. Som om det inte vore nog, släpps samtidigt en uppdaterad version [...]

Vegme lanserar konsumentförpackningar

2016-10-31

Varumärket Vegme kommer från och med fredag finnas i konsumentförpackning i alla City Gross butiker. I kyldisken hittas burgare, färs, bullar, bites och pulled i olika smaker och marinader, samt egna majonnäser och såser. I våras lanserades Vegme på restauranger runt om i landet och som lösvikt i charkdisken på City Gross. Nu kan konsumenter [...]

Kryssningsbåt erbjuder vegansk fine dining

2016-10-21

Birka Cruises erbjuder från och med oktober en helt vegansk meny, i samarbete med tevekocken och krögaren Maximillian Lundin. På den nya kryssningsmenyn serveras långgrillad zucchini i rökmarinad rostad vitlök, frasig kikärtspani med dill och spiskummin samt en sorbet på hallon, chokladcrème och cashewnötter. För den som trots allt föredrar annat än just fine dining, [...]

Västerås festar loss på veganskt vis

2016-10-14

I morgon, den 15 oktober, öppnas dörrarna till Vegfest Västerås. Vegfest är ett internationellt koncept som arrangeras på ett hundratal platser världen över. På programmet står en rad föredrag och panelsamtal, och på utställarlistan hittas flera mataktörer och organisationer. Och på plats finns också Solvei Palm Lindström, från arrangörsgruppen, som kommer vara med och sälja sina [...]

Nya bollar från Delicato att vänta nästa år

2016-10-04

Det må vara långt till vecka 5 2017 men självklart rapporterar vi redan nu om att det nästa år lanseras två nyheter från Delicato: Delicacaoboll Hallon och Delicacaoboll Hasselnötskrokant. Under tiden får veganerna hålla till godo med den gamla klassikern Delicatoboll.

Djurens Rätt gör det enklare att laga veganskt

Djurens Rätt lanserar nu en helt ny vegansk kokbok: Helt enkelt veganskt. Recepten är skrivna av Francesca Vilches, som jobbar som konsumentansvarig på Djurens Rätt. Boken innehåller allt från potatisgratäng och spenatpaj, till kolamuffins och citronpaj med maräng. men också recept som ghorme sabzi, sohan asili och chimichangas. – Största skillnaden mellan vår kokbok och andras, [...]

Sök bland alla texter på pintomagasin.se