Nya fruktiga rawglassar från Lily & Hanna’s

2015-04-17

1 maj lanserar Lily & Hanna’s Raw Food Ice Dream två nya glassmaker: Lemon Cheese Cake Joy och Happy Strawberries & Dream. – Det är många som har hört av sig och velat ha något mer fruktigt och syrligt. Det har varit en hel del mixtrande i köket men nu äntligen har jag fått fram två recept som känns [...]

Carlshamn mejeri byter namn till Planti

2015-04-16

Bli inte orolig om det blir klurigt att hitta produkter från Carlshamn i butiken framöver! Det är bara ett namnbyte på gång och alla produkter finns kvar under namnet Planti och med ny design. Mer information kommer finnas på Plantis nya hemsida som lanseras inom kort.

En vegetarisk slaktare gör entré i Sverige

2015-04-15

Det omtalade nederländska märket De Vegetarische Slager finns nu i Sverige. Det är butiken Goodstore i Stockholm som tagit in utvalda delar av sortimentet. Produkterna är baserade på bland annat soja, vete och lupin och sortimentet som säljs på Goodstore har framför allt en kycklingliknande karaktär.

IKEA:s grönsaksbullar i alla butiker 1 juni

2015-04-10

1 juni blir det premiär för IKEA:s nya grönsaksbullar. De kommer säljas både i restaurangen och i butiken Swedish Food Market på alla varuhus. – Vi vill erbjuda ett bredare utbud av hälsosam mat och för att kunna ha valmöjligheter för alla så vill vi ha alternativ både med och utan kött, säger Anna Pilkrona Godden, [...]

Oatly återkallar sina nya frukostsmoothies

2015-04-02

Oatly återkallar produkten Almost like a proper Breakfast från butik. Anledningen är att ett mindre antal flaskor har spruckit. Oatly tar det säkra före det osäkra och tar tillbaka produkten. Den som har köpt den kan återlämna den till butiken där produkten köptes och få full ersättning.

Goodstores eget märke släpper ny prinskorv

2015-03-31

Stockholmsbaserade matbutiken Goodstore presenterade förra året en egen varulinje med veganska korvar, påläggsskivor och julskinka. Lagom till påsk lanseras en ny prinskorv med namnet Teenie Weenie. Korven är soja- och vetebaserad och funkar för både kokning och stekning. Goodstores produkter säljs framför allt i de egna butikerna.

Oatlyglasspinne nyhet i Hemglassbilen

Oatlys havrebaserade glasspinne med jordgubbssmak finns nu i Hemglassbilens sortiment. Glassbilens körschema hittar du här. Glassen går också att beställa i Hemglass webbshop.

Premiär för Ultuna mejeris nya dessertostar

2015-03-26

Det veganska mejeriföretaget Ultuna Mejeri, som startade i höstas, kommer inom kort att premiärsälja dessertostar i utvalda butiker i Uppsala. 1 april startar försäljningen av de cashewbaserade ostarna Ultuna Original och Ultuna Pepparrot. Butikerna som omfattas är ICA Kvantum Gränby centrum och ICA Maxi Stenhagen.

Ny vegansk tomatsoppa lanseras av Felix

2015-03-24

Allt fler företag använder begreppet vegansk i sin marknadsföring. Felix är inget undantag utan beskriver sin nya soppa Tomat & Grillad paprika som både vegansk och ekologisk, smaksatt med timjan och chipotle.

VegStore stänger men söker ny lokal

2015-03-22

Den veganska butiken VegStore på Seminariegatan i Göteborg stänger i dag sin ordinarie butik. Det stora problemet anses vara läget och sökandet pågår efter en ny lokal med mer centralt läge. Förhoppningen är att öppna på nytt efter sommaren. Försäljning av vissa produkter kommer fortsätta som vanligt i Jonsborgs gatukök på Kungsportsavenyn och inom kort [...]

Veganlådan stänger ner sin verksamhet

2015-03-18

Veganlådan har beslutat att lägga ner verksamheten. Veganlådan har levererat en överraskningslåda med olika veganprodukter till sina prenumeranter varje månad men har på grund av bristande lönsamhet nu tagit beslutet att lägga ner, meddelar man på sin Facebooksida. Sidoverksamheten Veganjobb kommer dock att fortsätta samt projektet med en ny kokbok som förväntas bli klar under [...]

Veggi presenterar nya färdigkryddade mixer

Nu lanserar Göteborgsföretaget Veggi tre nya färdigkryddade mixer: Falafelmix, Burgermix och Tacomix. Mixerna blandas med 2,5 dl kokande vatten. Låt svälla i 15 minuter, forma och stek sedan bollar och burgare eller stek tacomixen. Veggi Spicy Mix finns tillgänglig för Coop. ICA och City Gross från och med vecka 11.

Astrid och aporna lanserar sojakassler

2015-03-17

Astrid och aporna presenterar en ny produkt i sitt sortiment: En vegansk och glutenfri kassler. Den går utmärkt att griljera i ugnen, steka eller servera kallskuren.

Festen räddad – Pinto listar veganska chips

2015-02-25

Det har hänt mycket på snacksfronten de senaste åren. OLW leder ligan med veganska chips men Estrella vinner också mark och ligger i topp när det kommer till dipmixer. Pinto listar ett urval av det veganska chipsutbudet. Fredag eller inte spelar ingen roll. Det finns mängder med veganska chips i välsorterade butiker. De stora butikskedjorna [...]

Kung Markatta lanserar Sheese mjukostar

2015-02-23

Grossisten Kung Markatta plockar nu in Bute Islands mjukostar i sitt sortiment. Osten heter Creamy Sheese och finns i smakarna Naturell, Vårlök & Svartpeppar och Sweet Chilli.  Alla tre smakerna hittas i välsorterade Coop-butiker. Vårlök & Svartpeppar finns även i välsorterade ICA-butiker.

Sök bland alla texter på pintomagasin.se