Gabriellas midsomriga tårtor förgyller helgen

2013-06-19

Foto: Gabriella Terneborg.

Två dagar kvar till midsommarafton! Fram med färskpotatis, dill, auberginesill, grillspett och drycker. Gabriella Terneborg från bloggen Vegokoll bjuder Pintos läsare på två tårtor som kommer förgylla din midsommarmeny: En matig och en efterrättstårta. På Vegokoll hittar du också fler recept för det perfekta firandet. Glad och djurvänlig helg!

Veronica Stenberg bjuder på påskmiddag

2013-03-26

Minipajer med rostade medelhavsgrönsaker. Foto: Veronica Stenberg.

Veronica Stenberg har varit vegetarian sedan tidig tonår och för sju år sedan tog hon steget till att bli vegan. I slutet av april släpper hon en digital kokbok, i ett format som ska inspirera till matlagning för både veganer och icke-veganer.
– Min matfilosofi innefattar att maten ska smaka bra, se bra ut och göra bra både för kroppen och omvärld. Mina recept är inspirerade av mina resor och den tid som jag bodde i London. Jag vill visa upp veganmaten i en annan kontext och det är en av de stora drivkrafterna bakom att skapa den här boken, inte bara att jag älskar att laga och njuta av god vegan mat, säger Veronica Stenberg.

Vegabond: Enoteket i Norrköping

2013-01-21

Foto: Jon Vide.

Pinto är tillbaka i Norrköping. Det blir lätt så när man har sina rötter här. Denna gång besöker jag min vän som tar examen. På kvällen är bord bokat på italienska Enoteket. Enoteket har funnits i ett år och ligger i det gamla industrilandskapet, alldeles intill stadens signum, Strykjärnet.

Bloggen Vegoriket bjuder på burgare och wok

2013-01-15

Mattias Kristiansson.

En ny blogg har sett dagens ljus. Vegoriket är ett ambitiöst projekt med läckra veganska recept och välproducerade bilder. Bakom Vegoriket står Mattias Kristiansson, grafisk designer och matskribent, som började äta veganskt förra året.
– Jag startade Vegoriket för att jag ville krossa folks fördomar om att veganmat är tråkigt och osexigt. Jag har aldrig ätit så snygg mat som nu och det vill jag att folk ska se, säger Mattias Kristiansson.

Dugligt veganutbud i ett vackert Oslo

2012-08-06

Valnöt- och linsburgare med klyftpotatis på 50-talsinspirerade Mono.

Det är lika bra att erkänna det rakt av: Oslo är inget veganparadis. Frågan man då kan ställa sig är: Är det värt resan ändå? Utan tvekan ja. Förra gången vi var här, var det smällkalla vintern och Operahuset låg som en gigantisk, snötäckt skateboardramp vid den glittrande hamnen. Nu är det t-shirtväder och Operataket är minst lika fantastiskt. Mer fantastiskt än maten, kan man torrt konstatera, även om man inte behöver gå hungrig.