Björn och Hanna Gadd bjuder på carnitas

2014-08-13

Carnitas – mat att trösta sig med. Foto: Björn och Hanna Gadd.

Vegankrubbsbloggarna Björn och Hanna Gadd har släppt en kokboksnovell. Tretton av deras favoritrecept presenteras genom appen Veggie Weekend. Novellen är en egen tolkning av begreppet Comfort Food.
– Dels är det tröstande mat att äta när din poesisamling blivit refuserad, du blivit dumpad av din partner eller din favoritkaraktär i Game of Thrones har dött. Mat att krypa upp i soffan med när åskan går. Det är också mat som har en smått terepeutisk verkan under tiden som du lagar den. Testa själv att göra ett gäng japanska dumplings – Gyozas. Det går inte att ha ågren när du lagar dem för du måste helt enkelt koncentrera dig för mycket på tillagningen. Ett bra sätt att rensa skallen, säger Björn Gadd.

Gabriellas midsomriga tårtor förgyller helgen

2013-06-19

Foto: Gabriella Terneborg.

Två dagar kvar till midsommarafton! Fram med färskpotatis, dill, auberginesill, grillspett och drycker. Gabriella Terneborg från bloggen Vegokoll bjuder Pintos läsare på två tårtor som kommer förgylla din midsommarmeny: En matig och en efterrättstårta. På Vegokoll hittar du också fler recept för det perfekta firandet. Glad och djurvänlig helg!

Veronica Stenberg bjuder på påskmiddag

2013-03-26

Minipajer med rostade medelhavsgrönsaker. Foto: Veronica Stenberg.

Veronica Stenberg har varit vegetarian sedan tidig tonår och för sju år sedan tog hon steget till att bli vegan. I slutet av april släpper hon en digital kokbok, i ett format som ska inspirera till matlagning för både veganer och icke-veganer.
– Min matfilosofi innefattar att maten ska smaka bra, se bra ut och göra bra både för kroppen och omvärld. Mina recept är inspirerade av mina resor och den tid som jag bodde i London. Jag vill visa upp veganmaten i en annan kontext och det är en av de stora drivkrafterna bakom att skapa den här boken, inte bara att jag älskar att laga och njuta av god vegan mat, säger Veronica Stenberg.

Vegabond: Enoteket i Norrköping

2013-01-21

Foto: Jon Vide.

Pinto är tillbaka i Norrköping. Det blir lätt så när man har sina rötter här. Denna gång besöker jag min vän som tar examen. På kvällen är bord bokat på italienska Enoteket. Enoteket har funnits i ett år och ligger i det gamla industrilandskapet, alldeles intill stadens signum, Strykjärnet.

Bloggen Vegoriket bjuder på burgare och wok

2013-01-15

Mattias Kristiansson.

En ny blogg har sett dagens ljus. Vegoriket är ett ambitiöst projekt med läckra veganska recept och välproducerade bilder. Bakom Vegoriket står Mattias Kristiansson, grafisk designer och matskribent, som började äta veganskt förra året.
– Jag startade Vegoriket för att jag ville krossa folks fördomar om att veganmat är tråkigt och osexigt. Jag har aldrig ätit så snygg mat som nu och det vill jag att folk ska se, säger Mattias Kristiansson.