En smörgåstårta till sommarens festkvällar

2016-07-27

Foto: Jenny Luks.

Få maträtter imponerar på festgästerna som en smörgåstårta. Den är vacker att titta på, ambitiös och riktigt god. Variera påläggen efter tycke och smak! Pinto presenterar en uppdaterad och förbättrad version på ett klassiskt recept.

Pinto bjuder på mustig svamp- och rotsaksgryta

2015-01-23

Foto: Jenny Luks

Det är kurigt och gott med en mustig svampgryta så här års. Använd dina egenplockade svampar eller varför inte en färdig frysblandning från affären? Det ska va smidigt att laga mat, anser vi på Pinto. Grytan står fint för sig själv men det går bra att bryna soja- eller seitankött och blanda ner om man är sugen på lite extra tugg.

Pinto bjuder på raw tacos i romansalladsblad

2015-01-22

Foto: Jenny Luks.

Fredagstacos med sojafärs, bönor och salsa har du kanske testat men varför inte variera med en raw food-version? Mixade nötter kan bli en trevlig färs att servera i fräscha romansalladsblad. En härligt kletig tacoskväll, precis som vanligt. Självklart går det bra att komplettera med en guacamole på avokados och en krämig vegansk crème fraîche.

Pinto bjuder på Bolognese med tagliatelle

2015-01-20

Foto: Jenny Luks.

En ångande Bolognese är gott varje dag i veckan och passar utmärkt både i lunchlådan och till finmiddagen. Pinto älskar sojafärs och varierar gärna såser i oändlighet. Storpack med fryst sojafärs är en god och prisvärd bas i köket och funkar till såser, grytor, pizza, tacos, lasagne…ja. allt.

Björn och Hanna Gadd bjuder på carnitas

2014-08-13

Carnitas – mat att trösta sig med. Foto: Björn och Hanna Gadd.

Vegankrubbsbloggarna Björn och Hanna Gadd har släppt en kokboksnovell. Tretton av deras favoritrecept presenteras genom appen Veggie Weekend. Novellen är en egen tolkning av begreppet Comfort Food.
– Dels är det tröstande mat att äta när din poesisamling blivit refuserad, du blivit dumpad av din partner eller din favoritkaraktär i Game of Thrones har dött. Mat att krypa upp i soffan med när åskan går. Det är också mat som har en smått terepeutisk verkan under tiden som du lagar den. Testa själv att göra ett gäng japanska dumplings – Gyozas. Det går inte att ha ågren när du lagar dem för du måste helt enkelt koncentrera dig för mycket på tillagningen. Ett bra sätt att rensa skallen, säger Björn Gadd.