Festen räddad – Pinto listar veganska chips

2015-02-25

Chipsfest med Estrellas Hot Holiday, Oatlys iFraiche, OLW:s Sourcream & Sweet Chili, Estrellas Pepper, Svenska LantChips Gräddfil & Lök och Pringles Paprika.

Det har hänt mycket på snacksfronten de senaste åren. OLW leder ligan med veganska chips men Estrella vinner också mark och ligger i topp när det kommer till dipmixer. Pinto listar ett urval av det veganska chipsutbudet. Fredag eller inte spelar ingen roll.

Kung Markatta lanserar Sheese mjukostar

2015-02-23

Grossisten Kung Markatta plockar nu in Bute Islands mjukostar i sitt sortiment. Osten heter Creamy Sheese och finns i smakarna NaturellVårlök & Svartpeppar och Sweet Chilli.  Alla tre smakerna hittas i välsorterade Coop-butiker. Vårlök & Svartpeppar finns även i välsorterade ICA-butiker.

Minst sju mässor och fester planeras 2015

2015-02-13

Chokladkaka från Vegovision Göteborgs eget kafé. Foto: Jenny Luks.

Det börjar bli hög tid för att presentera årets mässor och fester. Först ut är som vanligt Vegoforum på ABF-huset i Stockholm den 28 mars. Temat för i år är Vegovågen och dagen kommer fyllas av matutställare, ideella organisationer, lunch, fika, seminarier och panelsamtal. Pinto listar årets alla mässor och vi fyller på med fler så fort vi har mer information.

GoGreen presenterar två nya drycker

2015-02-10

GoGreen lanserar nu två nya drycker. Den ena är en pistagedryck och den andra en glutenfri havredryck med så kallad ren havre, som inte kontaminerats med gluten under produktionen. Båda produkterna är osockrade.

Pinto listar 2015 års semmelutbud

2015-02-06

Veganska semlor finns på Two Little Birds i Göteborg. Foto: Jenny Luks.

Nu är det hög tid för årets semmellista! Pinto har sammanställt alla kaféer vi känner till som serverar veganska semlor. Observera att många kaféer endast gör semlor på beställning eller erbjuder semlor begränsade tider. Hör gärna av er i förväg och kolla hur just ditt närmaste semmelställe gör.

GB släpper nya glassar inför våren 2015

2015-02-04

GB uppdaterar sitt veganska sortiment inför glassäsongen 2015. Dels lanseras en glutenfri strut med chokladdoppad risvaniljglass och chokladrippel och dels en sojabaserad strutglass med chokladdoppad vanilj och kolasås. Glassarna kommer vara mer tillgängliga än förra årets veganska glass. Risglassen finns redan nu på Pressbyrån och från och med vecka 11 i större butiker.

IKEA Sverige lanserar grönsaksbullar i april

2015-02-03

IKEA Sverige bekräftar nu förra veckans nyhet om att deras varuhus kommer servera veganska grönsaksbullar i sina restauranger.
– För att kunna uppfylla våra kunders önskemål håller IKEA Food på med att utveckla vårt matsortiment. En av våra spännande produktnyheter är Grönsaksbullar som kommer lanseras i våra varuhus från april i år. Grönsaksbullarna är helt fria från animaliska produkter, säger Johanna Blomqvist, presskoordinator på IKEA Sverige.

Nya varumärket Oumph! lanseras nästa vecka

2015-02-02

The Pure Chunks är okryddade och kan tillagas efter egen smak. Foto: Oumph.

Efter att ha smygstartat på mässor och festivaler är det nu dags för nya varumärket Oumph! att nå ut till vanliga konsumenter. Oumph! är en sojabaserad, fryst produkt som finns tillgänglig både okryddad och smaksatt i varianterna The Pure ChunkThe Pure StripePulled Oumph!, Thyme & GarlicGrill, Jerk och Kebab.

ICA:s nya sortiment tar plats från det veganska

2015-01-30

Just nu lanserar ICA ett eget vegetariskt sortiment. Förutom att de flesta av produkterna inte är veganska, plockar nu en del ICA-butiker bort delar av det nuvarande veganska sortimentet, för att ge plats åt det nya.
– ICA-handlarna är fria företagare så lokala inköp kan variera mellan olika butiker. I ICA:s centrala sortiment har vi dock inte tagit bort några veganska produkter, säger Sara Hjelm, pressekreterare på ICA.

Veganska köttbullar lanseras på IKEA

2015-01-28

Enligt djurrättsorganisationen PETA har IKEA nu bestämt sig för att lansera veganska köttbullar på sina varuhus runt om i världen. Redan förra året gick IKEA ut med att de hade för avsikt att ta fram vegetariska alternativ till köttbullarna men det var ännu oklart om de skulle bli veganska. Enligt PETA kommer veganköttbullarna att finnas på IKEA:s restauranger från och med april. Pinto inväntar svar från IKEA.

Ny vegansk kokbok presenteras i februari

2015-01-28

Tukan Förlag presenterar kokboken Från veganens skafferi: 60 naturliga och läckra recept av Dunja Gulin. Boken innehåller 60 recept på soppor, huvudrätter, tillbehör, snacks och desserter och beskrivs som en källa till kunskap och inspiration för både den erfarna veganen och för den som tar sina första trevande steg. Dunja Gulin är kock, lärare och hälsorådgivare. Boken släpps vecka fem.

Estrellas Hot Sweet Chili-chips blir veganska

2015-01-19

Estrella plockar bort mjölksockret från sina Hot Sweet Chili-chips och de blir därmed veganska. Några övriga planer på att ta bort mjölk från fler chipssorter, finns inte i dag. Mjölk är en för viktig del av smaken, uppger Estrella. Övriga veganska chips i sortimentet är Vickningschips, Original Potatischips, Grillchips och Pepparchips.

Oatly presenterar mättande frukostsmoothies

2015-01-16

Från och med vecka sju kommer flera nyheter från Oatly ut i butik. Helt nytt är smoothien Breakfast i tre smaker: Blackcurrant/Aronia/Blueberry, Pineaaple/Coconut/Banana och Passionfruit/Mango. Smoothiesarna innehåller 20 gram fullkorn och är tänkt som ett frukostalternativ. Nytt är också iMat Fraiche i halvlitersförpackning och iMat Ekologisk i enlitersförpackning. Havredryck Chai, som varit borta en tid, gör sitt återtåg i hyllan och slutligen är den omtalade iKaffe nu redo för ICA, Coop och Axfood. Smoothiesarna kommer finnas på 7-Eleven och Pressbyrån redan från vecka fem.