Premiär för Ultuna mejeris nya dessertostar

2015-03-26

Foto: Ultuna Mejeri.

Det veganska mejeriföretaget Ultuna Mejeri, som startade i höstas, kommer inom kort att premiärsälja dessertostar i utvalda butiker i Uppsala. 1 april startar försäljningen av de cashewbaserade ostarna Ultuna Original och Ultuna Pepparrot. Butikerna som omfattas är ICA Kvantum Gränby centrum och ICA Maxi Stenhagen.

Ny vegansk tomatsoppa lanseras av Felix

2015-03-24

Allt fler företag använder begreppet vegansk i sin marknadsföring. Felix är inget undantag utan beskriver sin nya soppa Tomat & Grillad paprika som både vegansk och ekologisk, smaksatt med timjan och chipotle.

VegStore stänger men söker ny lokal

2015-03-22

VegStore i Göteborg öppnade i maj förra året. Foto: Jenny Luks.

Den veganska butiken VegStore på Seminariegatan i Göteborg stänger i dag sin ordinarie butik. Det stora problemet anses vara läget och sökandet pågår efter en ny lokal med mer centralt läge. Förhoppningen är att öppna på nytt efter sommaren. Försäljning av vissa produkter kommer fortsätta som vanligt i Jonsborgs gatukök på Kungsportsavenyn och inom kort även i en källarlokal intill.

Veganlådan stänger ner sin verksamhet

2015-03-18

Veganlådan har beslutat att lägga ner verksamheten. Veganlådan har levererat en överraskningslåda med olika veganprodukter till sina prenumeranter varje månad men har på grund av bristande lönsamhet nu tagit beslutet att lägga ner, meddelar man på sin Facebooksida. Sidoverksamheten Veganjobb kommer dock att fortsätta samt projektet med en ny kokbok som förväntas bli klar under sommaren 2015.

Veggi presenterar nya färdigkryddade mixer

2015-03-18

Nu lanserar Göteborgsföretaget Veggi tre nya färdigkryddade mixer: Falafelmix, Burgermix och Tacomix. Mixerna blandas med 2,5 dl kokande vatten. Låt svälla i 15 minuter, forma och stek sedan bollar och burgare eller stek tacomixen. Veggi Spicy Mix finns tillgänglig för Coop. ICA och City Gross från och med vecka 11.

Astrid och aporna lanserar sojakassler

2015-03-17

Astrid och aporna presenterar en ny produkt i sitt sortiment: En vegansk och glutenfri kassler. Den går utmärkt att griljera i ugnen, steka eller servera kallskuren.

Festen räddad – Pinto listar veganska chips

2015-02-25

Chipsfest med Estrellas Hot Holiday, Oatlys iFraiche, OLW:s Sourcream & Sweet Chili, Estrellas Pepper, Svenska LantChips Gräddfil & Lök och Pringles Paprika.

Det har hänt mycket på snacksfronten de senaste åren. OLW leder ligan med veganska chips men Estrella vinner också mark och ligger i topp när det kommer till dipmixer. Pinto listar ett urval av det veganska chipsutbudet. Fredag eller inte spelar ingen roll.

Kung Markatta lanserar Sheese mjukostar

2015-02-23

Grossisten Kung Markatta plockar nu in Bute Islands mjukostar i sitt sortiment. Osten heter Creamy Sheese och finns i smakarna NaturellVårlök & Svartpeppar och Sweet Chilli.  Alla tre smakerna hittas i välsorterade Coop-butiker. Vårlök & Svartpeppar finns även i välsorterade ICA-butiker.

Minst sju mässor och fester planeras 2015

2015-02-13

Chokladkaka från Vegovision Göteborgs eget kafé. Foto: Jenny Luks.

Det börjar bli hög tid för att presentera årets mässor och fester. Först ut är som vanligt Vegoforum på ABF-huset i Stockholm den 28 mars. Temat för i år är Vegovågen och dagen kommer fyllas av matutställare, ideella organisationer, lunch, fika, seminarier och panelsamtal. Pinto listar årets alla mässor och vi fyller på med fler så fort vi har mer information.

GoGreen presenterar två nya drycker

2015-02-10

GoGreen lanserar nu två nya drycker. Den ena är en pistagedryck och den andra en glutenfri havredryck med så kallad ren havre, som inte kontaminerats med gluten under produktionen. Båda produkterna är osockrade.

Pinto listar 2015 års semmelutbud

2015-02-06

Veganska semlor finns på Two Little Birds i Göteborg. Foto: Jenny Luks.

Nu är det hög tid för årets semmellista! Pinto har sammanställt alla kaféer vi känner till som serverar veganska semlor. Observera att många kaféer endast gör semlor på beställning eller erbjuder semlor begränsade tider. Hör gärna av er i förväg och kolla hur just ditt närmaste semmelställe gör.

Alpro lanserar ny matlagningsgrädde och dryck

2015-02-06

Alpro lanserar nu två kokos- och mandelbaserade nyheter. Nytt i drycksortimentet är Coconut Almond och nytt på gräddhyllan är matlagningsgrädden Coconut. Produkterna finns tillgängliga i butik från och med vecka sju.

GB släpper nya glassar inför våren 2015

2015-02-04

GB uppdaterar sitt veganska sortiment inför glassäsongen 2015. Dels lanseras en glutenfri strut med chokladdoppad risvaniljglass och chokladrippel och dels en sojabaserad strutglass med chokladdoppad vanilj och kolasås. Glassarna kommer vara mer tillgängliga än förra årets veganska glass. Risglassen finns redan nu på Pressbyrån och från och med vecka 11 i större butiker.