En smörgåstårta till sommarens festkvällar

2016-07-27

Foto: Jenny Luks.

Få maträtter imponerar på festgästerna som en smörgåstårta. Den är vacker att titta på, ambitiös och riktigt god. Variera påläggen efter tycke och smak! Pinto presenterar en uppdaterad och förbättrad version på ett klassiskt recept.

Veganska polkagrisar färgade med hallon

2016-06-16

Foto: Jenny Luks.

Nu presenterar Grenna Polkagriskokeri en vegansk och ekologisk polkagris. Rödfärgen kommer från hallon, i stället för karmin. Polkagrisen finns till försäljning i butiken i Gränna, samt i den egna nätbutiken.

Pinto presenterar: Veganska frukosttips

2016-06-15

Scrambled tofu, sojakorvar och rostade mackor. Foto: Jenny Luks.

En vegansk frukost kan vara minst lika varierad som en blandkostfrukost. Eller lika ensidigt enkel om man så önskar. Ibland är en ostmacka och en kopp kaffe det enda man vill ha. I de lite större matbutikerna är det enkelt att hitta veganska pålägg som hårda och mjuka ostar, mjölkfritt margarin, pastejer, hummus och tångkaviar, samt en rad olika yoghurtsorter.

Coops mjölkfria margarin blir helt veganskt

2016-06-14

Carlshamns mjölkfria margarin var under många år det enda veganska margarinet i vanliga matbutiker. I år dök ICA:s veganska margarin upp på marknaden, tätt följt av Flora som efter önskemål bytt ut sitt animaliska d-vitamin mot ett vegetabiliskt. Nästa produkt i raden är Coops mjölkfria margarin. Sedan en månad tillbaka är det animaliska D3-vitaminet utbytt mot det vegetabiliska D2. Bytet gäller alla tre margarinsorter: Bordsmargarinet, det flytande margarinet och bakmargarinet.

Ekko Gourmet lanserar nya hampabiffar

2016-05-31

Veganska företaget Ekko Gourmet lanserar denna vecka en ny produkt: Hampabiffar. Biffarna är baserade på ekologiska råvaror som gröna ärtor, hampafrön och pumpafrön och är smaksatta med bland annat chili, mynta och lime. Ekko Gourmets produkter saluförs i samtliga stora matbutikskedjor.

Pulled Vego – ny veteprodukt från Garant

2016-05-27

Foto: Axfood.

Garant lanserar nu en produkt som heter Pulled Vego. Den är ett alternativ till pulled pork och är baserad på veteprotein, vetemjöl, rapsolja, kornmalt och kryddor. Garants produkter saluförs på Hemköp, Willys och Tempo.

Ultuna presenterar ny ost med havskaraktär

2016-05-24

Foto: Ultuna Mejeri.

Prisbelönta och helt veganska företaget Ultuna Mejeri släpper nu den tredje dessertosten i sitt sortiment. Osten heter Ultuna Hav och är smaksatt med ekologisk sockertång från Atlanten. Den är, precis som de övriga ostarna, baserad på ekologiska cashewnötter. Ultunas produkter finns att köpa i 16 städer runt om i Sverige. Fullständig lista på återförsäljare finns på hemsidan.

Floras mjölkfria margarin äntligen veganskt

2016-05-23

Floras mjölkfria margarin, som tidigare innehållit animaliskt d-vitamin från fårull, har nu äntligen blivit veganskt. Förpackningarna har försetts med en veganmärkning och i vissa butiker har margarinnyheten märkts med tydliga skyltar.

Flera nya mezeprodukter från Sevan

2016-05-17

Upplands-Väsbyföretaget Sevan presenterar nya produkter till sitt mezesortiment, varav fem är veganska. Det blir två nya falafelsorter, Falafel Broccoli & Ras al hanot och Falafel Rödbeta, samt rörorna Hummus Hot n SpicyVitlökscrème Crème Toume och Paprikaröra Muhammara. Produkterna kommer ut i butik under våren 2016.
– En av de rätter som svenskarna tagit till sig med störst entusiasm är falafeln, som likt mycket annat från Mellanösterns kök är veganskt. Vi tror att de nya varianterna kommer få ännu fler svenska smaklökar att dansa av lycka, säger Julia Kronlund, affärsenhetschef på Sevan.

Två nya glassmaker från Go coconuts

2016-05-12

Go coconuts lanserar två nya smaker till sitt veganska glassortiment. Det är smakerna Magnificent mint chip med mintglass och bitar av mörk choklad  och Mocha crunch med mörkrostat kaffe och knapriga kakaonibs. Glassarna finns i butik från och med denna vecka.

Anamma lanserar ekologisk falafel och färs

2016-05-12

Helveganska varumärket Anamma släpper nästa vecka ekologiska varianter av sin falafel och vegofärs. Detta bland annat tack vare konsumenternas önskemål.
– Vi älskar när våra konsumenter bryr sig och vill vara delaktiga. Det finns få ekologiska alternativ bland vegetariska produkter generellt och det har vi bestämt oss för att göra något åt. Vi är väldigt stolta över att nu kunna svara på efterfrågan med två vansinnigt goda produkter, säger Magnus Hansson, marknadsansvarig för Anamma.

Max blir ett av företagen på Way Out West

2016-05-11

Helt veganska burgaren BBQ Sandwich. Foto: Max.

Hamburgerkedjan Max blir en av mataktörerna på den lakto-ovo-vegetariska musikfestivalen Way Out West i Göteborg den 11-13 augusti. Max planerar att slå upp en fullskalig restaurang på området.
– Lanseringen av Green-familjen är vår största succé någonsin men vi nöjer oss inte med det. Nu tar vi nästa steg för att ännu fler ska upptäcka hur goda vegoburgare kan vara, säger Christoffer Bergfors, Max Sverigechef.

Circle K lanserar wrap med Pulled Oumph

2016-05-10

Circle K, före detta Statoil, lanserar inom kort en vegansk wrap. Wrappen är baserad på Pulled Oumph, BBQ-sås, picklad rödlök och grönsaker. Efter vecka 20 kommer wrappen finnas i Circle K:s butiker, enligt egna uppgifter på Facebook.