Kryssningsbåt erbjuder vegansk fine dining

2016-10-21

Foto: Birka Cruises.

Birka Cruises erbjuder från och med oktober en helt vegansk meny, i samarbete med tevekocken och krögaren Maximillian Lundin. På den nya kryssningsmenyn serveras långgrillad zucchini i rökmarinad rostad vitlök, frasig kikärtspani med dill och spiskummin samt en sorbet på hallon, chokladcrème och cashewnötter. För den som trots allt föredrar annat än just fine dining, finns även vegansk burgare och olika sallader ombord.

Västerås festar loss på veganskt vis

2016-10-14

Solvei Palm Lindström. Foto: Samuel Sundström.

I morgon, den 15 oktober, öppnas dörrarna till Vegfest Västerås. Vegfest är ett internationellt koncept som arrangeras på ett hundratal platser världen över. På programmet står en rad föredrag och panelsamtal, och på utställarlistan hittas flera mataktörer och organisationer. Och på plats finns också Solvei Palm Lindström, från arrangörsgruppen, som kommer vara med och sälja sina egentillverkade korvar.

Nya bollar från Delicato att vänta nästa år

2016-10-04

Det må vara långt till vecka 5 2017 men självklart rapporterar vi redan nu om att det nästa år lanseras två nyheter från Delicato: Delicacaoboll Hallon och Delicacaoboll Hasselnötskrokant. Under tiden får veganerna hålla till godo med den gamla klassikern Delicatoboll.

Djurens Rätt gör det enklare att laga veganskt

2016-10-04

Djurens Rätt lanserar nu en helt ny vegansk kokbok: Helt enkelt veganskt. Recepten är skrivna av Francesca Vilches, som jobbar som konsumentansvarig på Djurens Rätt. Boken innehåller allt från potatisgratäng och spenatpaj, till kolamuffins och citronpaj med maräng. men också recept som ghorme sabzi, sohan asili och chimichangas.
– Största skillnaden mellan vår kokbok och andras, är anknytningen till djurrätt, men vi har också mat från världens alla hörn och till alla typer av kosthållningar, säger Francesca Vilches.

Pulled-trenden plockas upp av ICA

2016-09-23

Foto: ICA.

Pulled Oumph och Garants Pulled Vego finns redan på marknaden. Nu kommer ICA med en egen variant i serien ICA Gott Liv. Produkten heter även den Pulled Vego och är en sojabaserad nyhet med kryddig smak av barbeque. Pulled Vego finns i butik från och med denna vecka.

Nya växtdrycker från Alpro och ICA

2016-09-23

Alpro lanserar nu en cashewdryck för den svenska marknaden.
– Vi vet att många av våra konsumenter köper växtbaserade produkter för hälsans, miljön och smakens skull. För att fortsätta göra medvetna val, tror vi att fler smakmöjligheter är en viktig faktor. Flera kunder har efterfrågat just en cashewdryck, så det känns extra kul att nu kunna erbjuda just detta, säger Hanna Möller, produktchef på Alpro.

Nya falafelbollar med spenat och rödbeta

2016-09-22

Hälsans Kök lanserar nu två nya falafelsmakar i sitt sortiment: Falafel & Friends Rödbeta och Falafel & Friends Spenat. Även Hälsans Köks befintliga falafel får ett nytt recept och byter namn till Falafel & Friends Klassisk. Alla tre sorter finns i butik från mitten av september och hittas både i kyl- och frysdisken.

Nya lins- och hampaburgare från Garant

2016-09-20

Foto: Garant.

Garant har lanserat en ny produkt i sin serie Hej Vego! Nu finns frysta Vegoburgare, baserade på bovete, belugalinser, kikärtor, röda linser och hampafrön. Sedan tidigare i serien Hej Vego! finns bland annat broccolipuckar, chillibites och veteprodukten Pulled Vego.

Alpro presenterar en ny smak i serien GO ON

2016-09-20

Alpros populära kvargalternativ GO ON, får ett nytt smaktillskott. Nu lanseras smaken mango för den svenska marknaden. Sedan tidigare finns GO ON i smakerna naturell, passionsfrukt och svartvinbär.

Risenta släpper en ny serie biffar och bollar

2016-09-20

Risenta lanserar nu den nya produktserien Vegorätt. Produkterna består av blandningar gjorda på kikärtsmjöl eller quinoa och blandas med vatten, för att sedan formas till bollar, burgare eller biffar.
– Vår nya produktserie är ett perfekt exempel på att vegetarisk mat varken behöver vara svårt att tillaga eller tråkigt att äta. Vi gör det helt enkelt lättare för konsumenterna att äta grönt och gott, säger Christina Andersson, Senior Product Manager på Risenta.

Felix presenterar tre nya hummusar

2016-09-19

Hummus är ett klassiskt tillbehör och pålägg baserat på kikärtor. Nu ger sig Felix in på hummusmarknaden med tre nya smaker: Original, Rostad Paprika samt Tomat och Basilika. Alla sorterna är ekologiska.
– Vi vill göra det enkelt att göra goda och sunda val. Vår nya hummus är ett utmärkt exempel på mat som är ekologisk, nyttig och god. Det är ett snabbt sätt att få i sig ett bra mellanmål, exempelvis innan eller efter träningen, säger Thomas Sjöberg, marknadschef på Orkla Foods Sverige.

GoGreen lanserar nya veganska lunchlådor

2016-09-15

Lantmännens varumärke GoGreen presenterar två nya färdigrätter: Beet & Ginger HotPot, en grönsaksgryta med chili, ingefära, morötter och betor, och texasinspirerade Black Been Chilli, med flera sorters bönor, pulled soja och sötpotatis i rökig BBQ-sås.

Ny minimässa arrangeras i Göteborg

2016-09-09

Den ideella, kattorienterade föreningen Misses Mission i Göteborg, arrangerar i helgen en minimässa på ungdomshuset Frilagret. Mässan heter Djurens Mässa och utställare är bland annat Alpro och Gröna Kassen . Det kommer bjudas på smakprover och på programmet står även en del föreläsningar.