O’Learys veganska satsning blev lyckad

2015-09-29

O'Learys erbjuder veganska rätter på alla sina restauranger. Foto: O'Learys.

Restaurangkedjan O’Learys överraskade i somras genom att satsa på en näst intill vegansk meny. Basen är den prisbelönta sojaprodukten Oumph!. Tack vare att O’Learys finns i både små och stora städer runt om landet, har satsningen inneburit en ökad tillgänglighet på orter där utbudet av vegansk mat annars inte är så stort.
– Vi har fått en fantastisk respons och Oumph! uppskattas av i princip alla – veganer, vegetarianer, flexitarianer och köttätare, säger Marita Wengelin, PR & Communications Manager på O’Learys.

Ekko Gourmet satsar på färs och pyttipanna

2015-09-28

Ekko Gourmets grundare Jared Christensen intervjuas i Enterprise Magazine och meddelar att företaget planerar att lansera en vegansk färs och en vegansk pyttipanna. Ekko Gourmet har på Facebook flaggat för nyheter sedan i våras.

TZAY presenterar ny förpackning och storlek

2015-09-28

Ridderheims veganska flaggskepp TZAY får ett nytt utseende. Själva bitarna och spetten är sig lika men får nya förpackningar. De otympliga halvkilospaketen byts ut till snyggare påsar på 250 gram. Produkterna får också nya beskrivningar: Cute Soy Bits och Happy Soy Skewers. Påsarna hittas som vanligt i frysdisken. TZAY är en sojaprodukt med smak av mild chili och ingefära.

Go Green presenterar nötiga smoothies

2015-09-26

Go Green har lanserat nötbaserade smoothies i smakerna Cashew/Strawberry/Banana och Coconut/Mango/Banana. Man passar också på att presentera en ny hasselnötsdryck utan tillsatt socker. Nytt från sommaren är också tre raw food-mixer: Raw food-bollar, Raw food-bars och Raw food-crackers.

Planti lanserar kylda kaffedrycker

2015-09-25

Planti, före detta Carlshamn, lanserar nu två havrebaserade kaffedrycker. Nytt i hyllan är Oat Latte och Oat Mocha. Nytt är också en ekologisk variant av Soygurt Naturell.

Jättarna vågar äntligen satsa på veganskt

2015-09-25

Quorn och Hälsans Kök har under många år varit föremål för påtryckningar från veganer. Företagen har använt äggvita i nästan alla sina produkter men förra året flaggade man för en förändring. I år är vi slutligen där: Quorn och Hälsans Kök förändrar sitt utbud.

Dags för den sjätte upplagan av Vegovision

2015-09-18

I morgon klockan 11-17 hålls portarna öppna på Universum på Umeå Universitet. Det är dags för den sjätte upplagan av Vegovision Umeå. Det är en helt vegansk mässa med mat, bakverk, kläder, skor, kokböcker och mycket annat, tillsammans med föredrag och workshops om vegansk mat.

SoFines förstekta tofubitar snart i butik

2015-09-16

Grossisten Kung Markatta lanserar färdigskurna, marinerade och förstekta tofubitar från märket SoFine. Smakerna är Original och Thai. Produkterna kan hittas i välsorterade ICA-butiker, Hemköp och Willys.

Oatly lanserar smågurtar med nya smaker

2015-09-16

Oatly släpper nu portionsförpackningar av sin havregurt och dessutom i två helt nya smaker: Citron/fläder och Vanilj/Blåbär.

Nya morotsbiffar och ärtbiffar från Findus

2015-09-15

Allt fler företag använder begreppet vegan i sin marknadsföring och Findus är inget undantag. Nu lanseras veganska Morotsbiffar med tydlig veganmärkning, samt att de befintliga Ärtbiffarna blir veganska. Findus skriver på sin hemsida att det har skett ett intressant skifte i det gröna sortimentet och att det tidigare undanskymda vegetariska blivit växande, spännande och självklart.

Anamma fortsätter lansera nya produkter

2015-09-15

Anamma spottar ur sig många nya produkter just nu. Förutom nyproduktionen av de saknade Vegofiléerna och lanseringen av de nya Bombaybiffarna, släpper Anamma nu också en lite hetare vegokorv, Chorizo.

Indiska kikärtsbiffar nytt från Anamma

2015-09-14

Anamma lanserar nu en kikärtsbaserad produkt under namnet Bombaybiffar. De är smaksatta med ett tjugotal olika kryddor och är både sojafria och glutenfria. Bombaybiffarna kommer finnas på Coop och ICA inom kort.

Oatlys nya cream cheese redan ute i butik

2015-09-11

Oatlys nya ”mjukost” heter PåMackan. Den släpps officiellt på Citygross, Coop, ICA, Hemköp och Willys nästa vecka men finns redan nu ute i en rad butiker. PåMackan kan användas just som pålägg men passar även till cupcakes och cheesecakes. Redan nu finns också planer på att lansera fler smaker.