7-Eleven testsäljer vegankorv i Göteborg

2011-09-23

Ásta Brynsteinsdóttir hoppas att 7-Elevens vegankorv får stanna.

Under knappt en månads tid testar 7-Eleven att sälja vegankorv i en av sina butiker. Syftet är att utvärdera om det finns en efterfrågan.
– Veganer är inte direkt bortskämda med att kunna köpa korv så här. Jag känner mig löjligt glad, säger Ásta Brynsteinsdóttir som testat korven i Göteborg. 

Efter den kritiserade reklamaffischen från Pressbyrån i våras, där vegetarisk mat ironiserades genom att placera en banan i ett korvbröd, har produktutvecklarna tagit efterfrågan på allvar. Både Pressbyrån och 7-Eleven ägs av Reitan Service Handel, som nu testar vegankorvsförsäljning i en enda butik i Sverige. Om testet faller väl ut kan vegankorv bli en realitet på de båda kioskkedjorna.
– Vi gjorde en enkät i våras för att undersöka hur vi kunde förbättra våra vegetariska och veganska alternativ. Det vi upptäckte var att veganer vill att korv ska smaka korv och inte bara havre och hö, säger Lars Arvidsson som är produktchef.

Korven kommer från Fry och är en helt vegansk sojakorv. Ásta Brynsteinsdóttir är en av dem som testat den, på 7-Eleven på Järntorget i Göteborg.
– Det är riktigt gott med korv. Jag tycker den smakar fint och har bra konsistens. Jag har verkligen väntat på detta och tycker det är perfekt snabbmat, speciellt på natten när man är på väg hem från utekvällen. Jag längtar redan till måndag då jag tar en lunchkorv där.

 

Läs också:
Rusning efter 7-Elevens vegankorv


Jenny Luks
jenny@pintomagasin.se